Konijn met mosterd
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
3 op 5

Ingrediënten voor 4 Porties
- 3 el arachide-olie
- 40 g boter
- 25 cl droge witte wijn (type Muscadet)
- 3 kl mignonnettepeper
- 1 panklaar konijn
- 6 el sterke mosterd
- 16 blaadjes verse basilicum
- 20 cl verse room
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Espagne - Spanje
Vinas Del Vero Chardonnay Wit
37,5 cl
€3,99

Delhaize
Konijnenfilet | Park
+/- 300 gr
+/-€7,05

Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75
Reeds in je keuken

Vandemoortele
Arachideolie
1 l
€7,29

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Santa Maria
Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
€4,25

Delhaize
Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr

€1,29
Totaal:
+/-€14,98
Begin met koken
- Smeer de stukken konijn in met boter en vervolgens met mosterd en bestrooi ze met de grof gemalen peper. Bak ze 5 minuten aan alle kanten goudbruin in de hete olie.
- Giet beetje bij beetje de wijn in de stoofpan, doe zout bij, dek af en laat 1 uur op zacht vuur stoven, waarbij je regelmatig het vlees draait.
- Houd het vlees na verloop van deze tijd warm en kook de bakjus tot de helft in.
- Zeef het geheel en voeg vervolgens de room toe, ga na of het voldoende gekruid is en kook opnieuw met een derde in: de saus moet goed dik zijn.
- Snij de basilicumblaadjes fijn.
- Overgiet de stukken konijn met warme saus, versier met basilicum en dien onmiddellijk op.
Kooktip
Voor 4 porties neem je best 1 panklaar konijn van ± 1,5 kg, in 12 stukken of 4 mooie bouten.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:

Espagne - Spanje
Vinas Del Vero Chardonnay Wit
37,5 cl
€3,99

Delhaize
Konijnenfilet | Park
+/- 300 gr
+/-€7,05

Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75
Reeds in je keuken

Vandemoortele
Arachideolie
1 l
€7,29

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Santa Maria
Kruiden | Peper | Smaakvol
35 gr
€4,25

Delhaize
Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr

€1,29