Recept zoekresultatenKnolselderstoemp in groen jasje
Delhaize logo
  • Knolselderstoemp in groen jasje
    A

Knolselderstoemp in groen jasje

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Bijgerechten
Knolselderstoemp in groen jasjeA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 600 g bloemige aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 5 cl volle melk
  • 400 g knolselder met blaadjes (nettogewicht, geschild)
  • 5 cl olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€7,12

Begin met koken

  1. Snij de aardappelen in grote stukken en de knolselder in kleine blokjes. Doe ze in een kookpot, bedek met koud water, zet een deksel op de pot en breng aan de kook. Laat 20 min. koken op zacht vuur.
  2. Blancheer ondertussen een ruim twintigtal kleine knolselderblaadjes in een steelpan met kokend water. Giet ze na enkele seconden af en laat ze schrikken in een kom met koud water. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Giet de aardappelen en de knolselder af en zet ze aan de kant. Doe de melk, de olie, peper, zout en nootmuskaat in dezelfde kookpot. Breng aan de kook en neem meteen van het vuur. Doe er de groenten bij en prak fijn met de pureestamper. Hou warm.
  4. Voor het serveren: druk 3 of 4 knolselderblaadjes tegen de binnenkant van de dresseerring, vul met stoemp, druk aan en neem de ring voorzichtig weg.

Kooktip

Heel lekker in combinatie met rood vlees, eend en wild. Indien je geen knolselder met blaadjes vindt, gebruik dan platte peterselieblaadjes in de plaats.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 467; energie (kCal): 112; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 161,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 467; energie (kCal): 112; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 161,62
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Bijgerechten
  • Knolselderstoemp in groen jasje
    A

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire

Delhaize

Olijfolie | Culinaire

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€7,12