Recept zoekresultatenKnolseldersoep met sinaasappel en gremolata
Delhaize logo
  • Knolseldersoep met sinaasappel en gremolata
    A

Knolseldersoep met sinaasappel en gremolata

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Lunch
Knolseldersoep met sinaasappel en gremolataA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg knolselder
  • 2 sinaasappelen bio
  • 2 eetlepels amandelen
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 1 el water
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 1 snuifje Espelettepeper
  • Peper van de molen
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Eetsinaas | 4ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,89 €/kg
    €2,89
    F2018110500026520000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Kruiden | Espelettepeper
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015021900015990000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + 20 min kooktijd

    1. Spoel en schil de knolselder en snijd hem in grote stukken. Doe de stukken in een kookpot, zet ze onder water en laat op een middelhoog vuur ± 20 min koken tot ze zacht zijn.
    2. Schraap zeste van de sinaasappelen. Pel de sinaasappelen 'à vif' en ontdoe de partjes van hun velletjes.
    3. Hak de amandelen. Pluk de peterselieblaadjes van hun takjes. Houd enkele blaadjes apart en hak ze grof. Doe de rest van de peterselie in een hakmolentje of een kleine blender met 1 el water en 2 el olijfolie en blend tot je een gladde, groene olie bekomt.
    4. Mix de knolselder, samen met een beetje kookvocht, zout, peper en 3 el olijfolie in de blender tot een gladde soep.
    5. Dien de soep op in kommen, werk af met peper van de molen, de peterselieolie, de gehakte peterselie, de gehakte amandelen de sinaasappelpartjes en -zestes en de Espelettepeper.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 390; energie (kCal): 94; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,1; vezels (g): 4; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 265,83
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegan
    Diner
    Lunch
    • Knolseldersoep met sinaasappel en gremolata
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Eetsinaas | 4ST
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,89 €/kg
    €2,89
    F2018110500026520000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Kruiden | Espelettepeper
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015021900015990000
  • Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    28,40 €/kg
    €3,55
    S2009102100019620000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden