Kleine flans met grijze garnalen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Eindejaar
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 6 stengels bieslook
- 3 eieren
- 100 g gepelde grijze garnalen
- 1 kleine tomaat
- 4 lente-uitjes
- 20 cl verse lichte room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F2010083100116000000
F2009011500299110000
F1998040200321320000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
- Meng de grijze garnalen met de fijngesneden uitjes en verdeel over de 6 glaasjes.
- Giet hierover de losgeklopte eieren met de room, peper en een beetje zout. Roer even.
- Plaats de glaasjes in een ovenschaal, voor de helft gevuld met warm water en laat het eimengsel 30 min. stollen in de oven. Laat even afkoelen.
- Ontpit de tomaat, snij in kleine blokjes, verdeel over de glaasjes en versier met bieslook. Dien dadelijk op.
Kooktip
Maak deze flans op voorhand klaar en warm op in de microgolfoven.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 326; energie (kCal): 78; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 106,94
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F2010083100116000000
F2009011500299110000
F1998040200321320000
Laad nog 2 producten