Recept zoekresultatenKleine flammkuchen met gerookte zalm
Delhaize logo
  • Kleine flammkuchen met gerookte zalm
    C

Kleine flammkuchen met gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Eindejaar
Lunch
Kleine flammkuchen met gerookte zalmC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 pizzadeeg
  • 150 g gerookte zalm
  • 1 ui
  • 150 g halfvolle verse kaas
  • bieslook
  • rucola

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pizzadeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    260 gr
    3,88 €/kg
    €1,01
    F2008091100155300000
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    280 gr
    44,61 €/kg
    €12,49
    F2017122700371250000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Verse kaas | Halfvol
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,54 €/kg
    €1,27
    F2016122000139500000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er het ovenrooster uit.
    2. Snipper de ui heel fijn en snij de gerookte zalm in reepjes.
    3. Ontrol het deeg en snij het, samen met het bakpapier, in vierkante stukken (1 per portie) met behulp van een schaar. Smeer een eetlepel verse kaas uit over elk stuk deeg. Bestrooi met uisnippers en vervolgens met zalmreepjes. Kruid met peper, maar niet met zout.
    4. Leg de flammkuchen op het met bakpapier beklede ovenrooster en laat ze ongeveer 8 min. in de oven bakken (controleer regelmatig!).
    5. Bestrooi met gehakte bieslook en serveer meteen met een slaatje.

    Kooktip

    Laat de deegvierkanten op de stukjes bakpapier liggen, dan kan je ze makkelijker hanteren.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 723; energie (kCal): 172; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 1,5. Energie (kcal/portie): 222,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar
    Diner
    Lunch
    • Kleine flammkuchen met gerookte zalm
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pizzadeeg | Vers
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    260 gr
    3,88 €/kg
    €1,01
    F2008091100155300000
  • Zalm | Schotland | Gerookt | Milde smaak
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    280 gr
    44,61 €/kg
    €12,49
    F2017122700371250000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Verse kaas | Halfvol
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,54 €/kg
    €1,27
    F2016122000139500000