Kleine flammkuchen met gerookte zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Eindejaar
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 1 pizzadeeg
- 150 g gerookte zalm
- 1 ui
- 150 g halfvolle verse kaas
- bieslook
- rucola
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008091100155300000
F2017122700371250000
F1986053100315100000
F2016122000139500000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min.
- Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C en neem er het ovenrooster uit.
- Snipper de ui heel fijn en snij de gerookte zalm in reepjes.
- Ontrol het deeg en snij het, samen met het bakpapier, in vierkante stukken (1 per portie) met behulp van een schaar. Smeer een eetlepel verse kaas uit over elk stuk deeg. Bestrooi met uisnippers en vervolgens met zalmreepjes. Kruid met peper, maar niet met zout.
- Leg de flammkuchen op het met bakpapier beklede ovenrooster en laat ze ongeveer 8 min. in de oven bakken (controleer regelmatig!).
- Bestrooi met gehakte bieslook en serveer meteen met een slaatje.
Kooktip
Laat de deegvierkanten op de stukjes bakpapier liggen, dan kan je ze makkelijker hanteren.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 723; energie (kCal): 172; vetten (g): 5,6; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 19,7; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 1,5. Energie (kcal/portie): 222,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008091100155300000
F2017122700371250000
F1986053100315100000
F2016122000139500000
Laad nog 2 producten