Recept zoekresultatenKippenvleugels met confituur
Delhaize logo
  • Kippenvleugels met confituur
    B
Kippenvleugels met confituurB

Kippenvleugels met confituur

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 1,1 kg kippenvleugels
  • 120 cl cider
  • 120 g abrikozenconfituur
  • 1 stuk verse gember
  • 5 e.l. olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • 1,1 kg kippenvleugels
  • 120 cl cider
  • 120 g abrikozenconfituur
  • 1 stuk verse gember
  • 5 e.l. olijfolie
  • 3 el sojasaus

Begin met koken

: 15 min. (+ 2 uur marineren) + 25 min. baktijd
1
Mix de confituur zodat ze zacht wordt en giet ze dan in een grote ovenschaal.
2
Voeg de azijn toe, de olie, de sojasaus en de geraspte gember. Meng.
3
Snij de kippenvleugels ter hoogte van het gewricht in twee. Leg ze in de schaal en wentel ze in de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren. Leg de kippenvleugels op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 20 à 25 min. in de oven voorverwarmd op th. 6 (180°C), draai ze halverwege de baktijd om en bestrijk ze dan opnieuw met de marinade. Je kan ze ook op de barbecue bakken. Serveer als aperitiefhapje of als hoofdgerecht met een salade.
1
Mix de confituur zodat ze zacht wordt en giet ze dan in een grote ovenschaal.
2
Voeg de azijn toe, de olie, de sojasaus en de geraspte gember. Meng.
3
Snij de kippenvleugels ter hoogte van het gewricht in twee. Leg ze in de schaal en wentel ze in de marinade. Dek af en laat minstens 2 uur in de koelkast marineren. Leg de kippenvleugels op de met bakpapier beklede ovenplaat en bak ze 20 à 25 min. in de oven voorverwarmd op th. 6 (180°C), draai ze halverwege de baktijd om en bestrijk ze dan opnieuw met de marinade. Je kan ze ook op de barbecue bakken. Serveer als aperitiefhapje of als hoofdgerecht met een salade.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 123; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 5,3; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 248,46
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 123; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 6,7; suikers (g): 5,3; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 248,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Overig
Hapjes

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Vleugels | Kip | Bio

Delhaize

Vleugels | Kip | Bio

2 × +/- 600 gr

Bio

+/-€8,86

Cider | Appel | 4,5% ALC.

Somersby

Cider | Appel | 4,5% ALC.

4 x 33 cl

€7,29

Fruitbeleg | Abrikozen | Bio

Fiordifrutta

Fruitbeleg | Abrikozen | Bio

250 gr

Bio

€3,79

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€26,18