Kippenbouten met gepocheerde groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- cayennepeper
- 10 takjes bieslook
- 1/4 koffielepel geraspte schil van een biocitroen
- 25 cl gevogeltefond
- 1 eetlepel koolzaadolie
- 4 kippenbouten (bio)
- 3 takjes koriander
- 1 bosje lente-ui
- 2 eetlepels mayonaise met citroen
- 12 nieuwe aardappeltjes
- 1 bosje raapjes
- zout
- zwarte peper uit de molen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010700011310000
F1987042300314800000
F2021022400077540000
S1997101600013660000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Verwijder het loof van de raapjes (niet weggooien), spoel en droog ze. Schil de raapjes en halveer ze. Snijd de lenteuitjes in stukken van 10 cm. Schil de aardappelen.
- Snijd de kippenbouten in twee.
- Giet de gevogeltefond in een kookpan en voeg 1 liter water toe. Doe er ook het loof van de raapjes, peperkorrels en een snuifje zout bij. Breng aan de kook en laat in dit vocht de gevogeltestukken, aardappelen, raapjes en uitjes afgedekt pocheren gedurende 30 minuten. Verwijder na 20 minuten de uitjes en controleer of de aardappelen en raapjes al gaar zijn. Haal ze meteen uit de pan van zodra ze zacht zijn. Laat alles afkoelen in de bouillon en schep het vet af.
- Snipper de korianderblaadjes en de bieslook heel fijn. Meng in een schaaltje de kruiden, citroenrasp, cayennepeper, mayonaise, de koolzaadolie en 2 eetlepels koud water. Roer goed door elkaar.
- Warm de kip met de groenten zachtjes op in de ontvette bouillon. Verdeel de stukken kip met groenten over de borden. Doe de saus in een kommetje en geef die erbij.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 355; energie (kCal): 85; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 6,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 558,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015010700011310000
F1987042300314800000
F2021022400077540000
S1997101600013660000
Laad nog 4 producten