Kipfilets gevuld met geitenkaas en honing
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 rolletje verse geitenkaas (120 g)
- 4 kippenlapjes 365
- 1 noot boter 365
- 1/2 kippenbouillonblokje 365
- 4 eetlepels honing 365
- 1 afgestreken eetlepel gedroogde tijm
- 100 g zachte, gedroogde abrikozen
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081800177400000
F2015031800321680000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
Begin met koken
- Snij de kaas in 8 schijfjes (het geeft niet als ze uiteenvallen).
- Snij het dikste deel van de kippenlapjes "en portefeuille" in en steek er 2 plakjes geitenkaas in. Sluit de opening met een tandenstoker.
- Smelt de boter in een diepe pan en bak de kippenlapjes aan beide kanten goudbruin op vrij hoog vuur. Voeg vervolgens 25 cl warm water toe, het verkruimelde, halve bouillonblokje, de honing, de tijm en de in 4 gesneden abrikozen. Breng aan de kook en laat zonder deksel garen op zacht vuur gedurende 20 min. Draai de kippenlapjes halverwege de braadtijd om.
- Verhoog dan het vuur en laat even inkoken op hevig vuur tot de saus stroperig wordt. Kruid naar smaak met peper en zout en dien onmiddellijk op. Geef er een gemengde salade bij en met kruiden gebakken aardappelen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 719; energie (kCal): 171; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 8,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 18; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 427,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1981081800177400000
F2015031800321680000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000