Kheer
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 125 g Dessert Rice
- 3/4 l volle melk
- 20 cl verse room
- 3 eetlepels geschilferde amandelen
- 3 eetlepels pistachenootjes (zonder omhulsel)
- 1 mespunt saffraanpoeder
- 75 g suiker
- 1 mespunt kardemom
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1981022300102040000
F2008080500165900000
S2021011800496110000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 45 min.
- Breng de melk aan de kook en voeg er een snuifje zout, room, de kardemom en de saffraan aan toe.
- Voeg de rijst toe en laat het geheel gedurende ongeveer 40 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
- Gril de pistachenootjes en de amandelen in een pan met antiaanbaklaag. Laat ze afkoelen en leg er 1/3 van opzij. Doe de rest in de mixer.
- Giet het poeder uit de mixer samen met de suiker in de rijstpap en roer goed om. Dek de pot af en laat afkoelen.
- Dien de rijst koud op en bestrooi met de rest van de pistachenootjes en amandelen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 709; energie (kCal): 170; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 8,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 601,97
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Vegetarisch
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1981022300102040000
F2008080500165900000
S2021011800496110000
Laad nog 4 producten