Kersenmousse
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids,Romantisch diner
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 eiwit op kamertemperatuur
- 2 feuilles gelatineblaadjes
- 50 g griessuiker
- 280 g kersen
- 10 cl slagroom om op te kloppen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
F2017042800182300000
S2004011908020090000
S2017121501372220000
S2013082800105630001
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Laat de gelatineblaadjes in koud water weken. Leg 4 kersen opzij. Ontpit de overige en mix ze met de suiker.
- Doe de uitgelekte gelatineblaadjes in een kleine steelpan en laat ze op heel zacht vuur smelten. Voeg een lepel kersenpuree toe, meng en neem van het vuur. Meng met de rest van de kersenpuree.
- Giet op de stijfgeklopte slagroom, meng, schep er dan het heel stijfgeklopte eiwit onder. Verdeel over 4 glazen, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven. Serveer koel, versierd met de 4 bewaarde kersen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 696; energie (kCal): 167; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 18,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 183,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
F2017042800182300000
S2004011908020090000
S2017121501372220000
S2013082800105630001
Laad nog 1 producten