OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Delhaize logo
  • Karamelflan
    C

Karamelflan

KaramelflanC
Gemiddeld
30-60 min.
1/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 1 l volle melk 365
  • 330 g kristalsuiker "365"
  • 6 eieren
  • 1 l volle melk 365
  • 330 g kristalsuiker "365"
  • 6 eieren

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Neem een kookpot met een inhoud van 2 l, geschikt voor de oven (geen plastic handvatten!) en doe er 180 g suiker in.
3
Voeg 3 eetlepels water toe en zet op vrij hoog vuur. Verwarm, af en toe schuddend, tot een lichtbruine karamel.
4
Neem meteen van het vuur, trek ovenwanten aan en laat de karamel in de pot draaien tot de binnenkant van de pot volledig bedekt is. Zet opzij.
5
Verwarm 20 cl melk met 150 g suiker tot de suiker gesmolten is. Neem van het vuur, doe er de rest van de melk en de eieren bij.
6
Roer goed met de garde. Zet een zeef op de kookpot van de karamel en giet er het melkmengsel door. Sluit de kookpot hermetisch af met een dubbel vel aluminiumfolie en zet de pot in een ovenschaal, die je vult met warm water.
7
Laat 1 uur in de oven bakken. Laat volledig afkoelen, dek af en zet een nacht in de koelkast.
8
Zet een diepe schaal omgekeerd op de kookpot, hou alles goed vast en draai in één keer om. Neem de kookpot weg. Serveer koel in schaaltjes.
9
Verwijder de aluminiumfolie, zet een diepe schaal omgekeerd op de kookpot, houd alles goed vast en draai in één keer om. Serveer koel.
1
Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
2
Neem een kookpot met een inhoud van 2 l, geschikt voor de oven (geen plastic handvatten!) en doe er 180 g suiker in.
3
Voeg 3 eetlepels water toe en zet op vrij hoog vuur. Verwarm, af en toe schuddend, tot een lichtbruine karamel.
4
Neem meteen van het vuur, trek ovenwanten aan en laat de karamel in de pot draaien tot de binnenkant van de pot volledig bedekt is. Zet opzij.
5
Verwarm 20 cl melk met 150 g suiker tot de suiker gesmolten is. Neem van het vuur, doe er de rest van de melk en de eieren bij.
6
Roer goed met de garde. Zet een zeef op de kookpot van de karamel en giet er het melkmengsel door. Sluit de kookpot hermetisch af met een dubbel vel aluminiumfolie en zet de pot in een ovenschaal, die je vult met warm water.
7
Laat 1 uur in de oven bakken. Laat volledig afkoelen, dek af en zet een nacht in de koelkast.
8
Zet een diepe schaal omgekeerd op de kookpot, hou alles goed vast en draai in één keer om. Neem de kookpot weg. Serveer koel in schaaltjes.
9
Verwijder de aluminiumfolie, zet een diepe schaal omgekeerd op de kookpot, houd alles goed vast en draai in één keer om. Serveer koel.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 615; energie (kCal): 147; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 23; suikers (g): 22,9; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 299,59
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 615; energie (kCal): 147; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 23; suikers (g): 22,9; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 299,59
Vegetarisch
Kids,Eindejaar
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Melk | Vol
Campina Melk | Vol
6 x 50 cl
7
49
Suiker | Fijne korrel
Tienen-Tirlemont Suiker | Fijne korrel
1 kg
1
65
Eieren | Omega-3 | Bio
Columbus Eieren | Omega-3 | Bio
6 st
Bio
    4
    15
    Totaal:
    €13,29

    Deze recepten kan je ook leuk vinden