Kalkoenblokjes met appel en puree
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Kids,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 420 g kalkoenlapjes
- 8 bloemaardappelen Bintje
- 4 jonagoldappels
- 1 eigeel
- 1 dl melk
- 1 koffielepel gevogeltekruiden
- 1 eetlepel honing
- 15 g boter
- muskaatnoot
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082000995010000
S2005090800094310000
F1998021000108100000
F1986053100381300000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet ze af en pureer ze. Voeg melk, boter en een eigeel toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en meng alles goed.
- Kruid de kalkoenblokjes met gevogeltekruiden. Laat een klontje boter smelten in een kookpot en bak ze een tiental minuten zodat ze goudbruin en licht krokant zijn.
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in grote stukken. Voeg ze samen met de honing toe en laat verder bakken.
- Schep wat puree op een bord en doe er de kalkoen en appeltjes over.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 367; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 4,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 309,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082000995010000
S2005090800094310000
F1998021000108100000
F1986053100381300000
Laad nog 4 producten