Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenKalkoenblokjes met appel en puree
Delhaize logo
  • Kalkoenblokjes met appel en puree
    A

Kalkoenblokjes met appel en puree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Kids,Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht
Kalkoenblokjes met appel en pureeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 420 g kalkoenlapjes
  • 8 bloemaardappelen Bintje
  • 4 jonagoldappels
  • 1 eigeel
  • 1 dl melk
  • 1 kl gevogeltekruiden
  • 1 el honing
  • 15 g boter
  • muskaatnoot

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Haasjes | Kalkoen

Delhaize

Haasjes | Kalkoen

+/- 450 gr

+/-€7,87

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Honing | Algarve

Meli

Honing | Algarve

340 gr

€4,99

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Totaal:
+/-€19,83

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Schil de aardappelen en kook ze 20 minuten in gezouten water. Giet ze af en pureer ze. Voeg melk, boter en een eigeel toe. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat en meng alles goed.
  2. Kruid de kalkoenblokjes met gevogeltekruiden. Laat een klontje boter smelten in een kookpot en bak ze een tiental minuten zodat ze goudbruin en licht krokant zijn.
  3. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in grote stukken. Voeg ze samen met de honing toe en laat verder bakken.
  4. Schep wat puree op een bord en doe er de kalkoen en appeltjes over.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 367; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 4,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 309,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 367; energie (kCal): 87; vetten (g): 2,1; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 4,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 309,81
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Kids,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht
  • Kalkoenblokjes met appel en puree
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Haasjes | Kalkoen

Delhaize

Haasjes | Kalkoen

+/- 450 gr

+/-€7,87

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Jonagold | 6ST

Delhaize

Jonagold | 6ST

900 gr

€2,09

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Honing | Algarve

Meli

Honing | Algarve

340 gr

€4,99

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Mais | Notenmix

Delhaize

Mais | Notenmix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Totaal:
+/-€19,83