Recept zoekresultatenKalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek
Delhaize logo
  • Kalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek

Kalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Eindejaar
Hoofdgerecht
Kalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 kalkoen van ± 5 kg
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 150 g boter
  • 600 g rodevruchtenmix (uit diepvriezer)
  • peper
  • 125 g fysalissen
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 1 el suiker (naar smaak)
  • 1,9 dl kippenfond

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

2 × 125 gr

€4,78

Rode vruchten | Mix | Schaal

Delhaize

Rode vruchten | Mix | Schaal

2 × 400 gr

€23,98

Physalis | Fairtrade

Delhaize

Physalis | Fairtrade

2 × 100 gr

€4,18

Koek | Honing

Meli

Koek | Honing

240 gr

€2,59

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Totaal:
€38,67

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid de kalkoen met peper en zout, leg er de boter in stukjes op en bak in de oven. Reken op 40 min per kilo.
  3. Rooster de pistachenootjes kort in een droge pan en laat afkoelen. Zo zijn ze lekker krokant.
  4. Maak de saus: giet de fond in een kookpot en breng zachtjes aan de kook. Snijd of breek de peperkoek in stukken en doe bij de fond. Roer goed tot de peperkoek opgelost is. Zet het vuur wat hoger en kook er de helft van het rode fruit met de suiker in tot een vloeibare saus. Dat duurt ± 20 min.
  5. Voeg de andere helft van de rode vruchten en de fysalis de laatste 2 min toe en roer nog eens om. Je moet de structuur van het fruit nog kunnen zien.
  6. Dien de kalkoen op met de saus en werk af met de geroosterde pistachenootjes.  
Nutritionele informatie
Energie: 103 kcal
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
  • Kalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

2 × 125 gr

€4,78

Rode vruchten | Mix | Schaal

Delhaize

Rode vruchten | Mix | Schaal

2 × 400 gr

€23,98

Physalis | Fairtrade

Delhaize

Physalis | Fairtrade

2 × 100 gr

€4,18

Koek | Honing

Meli

Koek | Honing

240 gr

€2,59

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Smaakvol

Santa Maria

Kruiden | Peper | Smaakvol

35 gr

€4,25

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Totaal:
€38,67