Kabeljauw met kappertjessaus en wortel-courgettestoemp
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- aardappel
- wortelen
- courgettes
- 40 g boter
- 4 el olijfolie
- kappertjessaus
- kabeljauw
- oreganoblaadjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600197000000
F1989011800378500000
F2013111900302710000
F2020032400055530000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Plet de aardappelen, de wortelen en de courgettes met 40 g boter en 4 el olijfolie.
- Breng verder op smaak, zet het deksel op de pan en verwarm langzaam op het vuur of in de oven.
- Warm de kappertjessaus op in een grote braadpan.
- Snijd de kabeljauw in 4 porties en leg ze in de saus.
- Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen.
- Breng verder op smaak en voeg enkele oreganoblaadjes toe.
- Je kunt de saus ook in een steelpan opwarmen en de vis in een braadpan goudbruin bakken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 368; energie (kCal): 88; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 6,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 656,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014061600197000000
F1989011800378500000
F2013111900302710000
F2020032400055530000
Laad nog 2 producten