Javanais met crème au beurre van koffie en chocoladeganache
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€€Score
3 op 5

Ingrediënten voor 16 Porties
- 1 scheutje water
- chocoladekoffiebonen (voor de afwerking)
- 28 g café frappépoeder
- 20 g bloemsuiker (voor de koffieslagroom)
- 2 dl slagroom
- 50 g boter, in blokjes (voor de chocoladeganache)
- 200 g donkere chocolade
- 1 dl volle room
- 450 g boter
- 12 eiwitten
- 5 cl sterke koffie
- 240 g suiker (voor de crème au beurre van koffie)
- 3 eieren
- 290 g kristalsuiker
- 320 g bloemsuiker
- 80 g gezeefde bloem
- 300 g amandelpoeder
Ingrediënten voor 16 personen
Toon:

Valvert
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l
€5,25

Rombouts
Koffie | Italian Style | Bonen
500 gr
€9,35

Rombouts
Koffie | Grande Reserve | Pods
16 x 6 gr
€5,35

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Côte d'Or
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
180 gr

€6,35

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75

Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29

Delhaize
Bloem | Zelfrijzende
1 kg

€0,59

Vahiné
Amandelen | Poeder
125 gr
€4,99
Reeds in je keuken

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19
Totaal:
€41,45
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min + 7 min baktijd
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Begin met de biscuit: klop 6 eiwitten, 300 g bloemsuiker en het amandelpoeder op tot een schuimige massa. Klop de andere 6 eiwitten op met 50 g kristalsuiker. Voeg de gezeefde bloem toe. Meng alles goed onder elkaar en smeer het beslag zo dun mogelijk uit op een bakplaat met een bakpapier.
- Bak de biscuit in de voorverwarmde oven voor 7 min. Haal de biscuit uit de oven, haal van de bakplaat, leg er een handdoek over en laat afkoelen.
- Voor de crème au beurre van koffie: laat 400 g boter helemaal zacht worden. Klop de eieren tot een witte massa, breng 240 g suiker aan de kook met een scheutje water en voeg het suikermengsel toe aan de eieren. Voeg de boter voorzichtig toe, tot ze volledig is opgenomen. Meng de koude koffie met de crème au beurre.
- Snijd de biscuit in de lengte in 4 gelijke delen. Smeer een laagje crème au beurre op een laag biscuit, bedek met een volgende laag biscuit en besmeer opnieuw met een laagje crème au beurre. Leg alle stukken op elkaar. Druk alles goed aan en stop de javanaisbasis in de vriezer.
- Maak de chocoladeganache: breng de room aan de kook en voeg de chocolade en 50 g boter toe. Zorg dat alle chocolade gesmolten is. Giet de ganache over de javanais. Laat goed afkoelen en snijd de javanais in gelijke stukken.
- Maak de koffieslagroom: klop de slagroom en 20 g bloemsuiker op en meng de zakjes café frappépoeder eronder.
- Werk de javanais af met chocoladekoffiebonen en serveer met de café frappéslagroom.
Kooktip
Je kan 5 cl sterke koffie vervangen door 3 el oploskoffie opgelost in 5 cl koud water.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 16 personen
Toon:

Valvert
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 1,5 l
€5,25

Rombouts
Koffie | Italian Style | Bonen
500 gr
€9,35

Rombouts
Koffie | Grande Reserve | Pods
16 x 6 gr
€5,35

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99

Côte d'Or
Pralines | Pure Chocolade | 70% | BIO
180 gr

€6,35

Delhaize
Room 20%
20 cl

€0,75

Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29

Delhaize
Bloem | Zelfrijzende
1 kg

€0,59

Vahiné
Amandelen | Poeder
125 gr
€4,99
Reeds in je keuken

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19