1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Begin met de biscuit: klop 6 eiwitten, 300 g bloemsuiker en het amandelpoeder op tot een schuimige massa. Klop de andere 6 eiwitten op met 50 g kristalsuiker. Voeg de gezeefde bloem toe. Meng alles goed onder elkaar en smeer het beslag zo dun mogelijk uit op een bakplaat met een bakpapier.
3
Bak de biscuit in de voorverwarmde oven voor 7 min. Haal de biscuit uit de oven, haal van de bakplaat, leg er een handdoek over en laat afkoelen.
4
Voor de crème au beurre van koffie: laat 400 g boter helemaal zacht worden. Klop de eieren tot een witte massa, breng 240 g suiker aan de kook met een scheutje water en voeg het suikermengsel toe aan de eieren. Voeg de boter voorzichtig toe, tot ze volledig is opgenomen. Meng de koude koffie met de crème au beurre.
5
Snijd de biscuit in de lengte in 4 gelijke delen. Smeer een laagje crème au beurre op een laag biscuit, bedek met een volgende laag biscuit en besmeer opnieuw met een laagje crème au beurre. Leg alle stukken op elkaar. Druk alles goed aan en stop de javanaisbasis in de vriezer.
6
Maak de chocoladeganache: breng de room aan de kook en voeg de chocolade en 50 g boter toe. Zorg dat alle chocolade gesmolten is. Giet de ganache over de javanais. Laat goed afkoelen en snijd de javanais in gelijke stukken.
7
Maak de koffieslagroom: klop de slagroom en 20 g bloemsuiker op en meng de zakjes café frappépoeder eronder.
8
Werk de javanais af met chocoladekoffiebonen en serveer met de café frappéslagroom.
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
2
Begin met de biscuit: klop 6 eiwitten, 300 g bloemsuiker en het amandelpoeder op tot een schuimige massa. Klop de andere 6 eiwitten op met 50 g kristalsuiker. Voeg de gezeefde bloem toe. Meng alles goed onder elkaar en smeer het beslag zo dun mogelijk uit op een bakplaat met een bakpapier.
3
Bak de biscuit in de voorverwarmde oven voor 7 min. Haal de biscuit uit de oven, haal van de bakplaat, leg er een handdoek over en laat afkoelen.
4
Voor de crème au beurre van koffie: laat 400 g boter helemaal zacht worden. Klop de eieren tot een witte massa, breng 240 g suiker aan de kook met een scheutje water en voeg het suikermengsel toe aan de eieren. Voeg de boter voorzichtig toe, tot ze volledig is opgenomen. Meng de koude koffie met de crème au beurre.
5
Snijd de biscuit in de lengte in 4 gelijke delen. Smeer een laagje crème au beurre op een laag biscuit, bedek met een volgende laag biscuit en besmeer opnieuw met een laagje crème au beurre. Leg alle stukken op elkaar. Druk alles goed aan en stop de javanaisbasis in de vriezer.
6
Maak de chocoladeganache: breng de room aan de kook en voeg de chocolade en 50 g boter toe. Zorg dat alle chocolade gesmolten is. Giet de ganache over de javanais. Laat goed afkoelen en snijd de javanais in gelijke stukken.
7
Maak de koffieslagroom: klop de slagroom en 20 g bloemsuiker op en meng de zakjes café frappépoeder eronder.
8
Werk de javanais af met chocoladekoffiebonen en serveer met de café frappéslagroom.