Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenIndische salade met paneer
Delhaize logo
  • Indische salade met paneer
    B
Indische salade met paneerB

Indische salade met paneer

Makkelijk
> 60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 komkommer
  • 100 g spinazieblaadjes
  • 1 rode ui
  • 1 mango
  • 4 el citroensap
  • 1 l volle melk
  • 1/2 rode peper
  • zout
  • 3 el mangochutney (voor de saus)
  • 4 el water (voor de saus)
  • 4 el ciderazijn (voor de saus)
  • 4 el olijfolie (voor de saus)
  • 1/2 rode peper (voor de saus)
  • peper en zout (voor de saus)
  • 1 komkommer
  • 100 g spinazieblaadjes
  • 1 rode ui
  • 1 mango
  • 4 el citroensap
  • 1 l volle melk
  • 1/2 rode peper
  • zout
  • 3 el mangochutney (voor de saus)
  • 4 el water (voor de saus)
  • 4 el ciderazijn (voor de saus)
  • 4 el olijfolie (voor de saus)
  • 1/2 rode peper (voor de saus)
  • peper en zout (voor de saus)

Begin met koken

:25 min. + 1 u koeltijd
1
Verwarm de melk in een steelpan. Haal de pan net voor het kookpunt van het vuur en roer het citroensap onder de melk. De bereiding gaat schiften: bekleed een zeef met een groot stuk gaas of een zeefdoek, giet er het mengsel in en laat uitlekken. Pers goed, vouw de hoeken samen en wring zoveel mogelijk vocht uit de verkregen kaas. Kruid de bereiding met zout. Bekleed een kleine pot naar keuze met vershoudfolie en druk er de bereiding goed in aan. Leg er een gewicht bovenop en zet 1 u in de koelkast.
2
Maak de saus: hak de rode peper heel fijn, doe hem in een kom en meng hem goed met de rest van de ingrediënten.
3
Ontvorm de paneer en snijd hem in blokjes. Snijd de komkommer, de rode ui en de mango met de mandoline in fijne plakjes. Snipper de rode peper. Dresseer alles met de spinazieblaadjes in een grote schaal en bestrooi met de paneerblokjes. Dien koel op.
1
Verwarm de melk in een steelpan. Haal de pan net voor het kookpunt van het vuur en roer het citroensap onder de melk. De bereiding gaat schiften: bekleed een zeef met een groot stuk gaas of een zeefdoek, giet er het mengsel in en laat uitlekken. Pers goed, vouw de hoeken samen en wring zoveel mogelijk vocht uit de verkregen kaas. Kruid de bereiding met zout. Bekleed een kleine pot naar keuze met vershoudfolie en druk er de bereiding goed in aan. Leg er een gewicht bovenop en zet 1 u in de koelkast.
2
Maak de saus: hak de rode peper heel fijn, doe hem in een kom en meng hem goed met de rest van de ingrediënten.
3
Ontvorm de paneer en snijd hem in blokjes. Snijd de komkommer, de rode ui en de mango met de mandoline in fijne plakjes. Snipper de rode peper. Dresseer alles met de spinazieblaadjes in een grote schaal en bestrooi met de paneerblokjes. Dien koel op.
Nutritionele informatie
B
Energie: 405 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Indiaas
Vegetarisch
Picknick
Lente,Zomer
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Mango

Delhaize

Mango

1 st

€2,49

Melk | Volle | Belgische

Delhaize

Melk | Volle | Belgische

6 x 1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€7,49

Totaal:
€10,97