Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenIberico-varken met zuiderse kruidenboter
Delhaize logo
  • Iberico-varken met zuiderse kruidenboter
    D

Iberico-varken met zuiderse kruidenboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Iberico-varken met zuiderse kruidenboterD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g Iberico-varken
  • 50 g zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 250 g melkerijboter op kamertemperatuur
  • 20 g gehakte basilicum
  • 20 g gehakte dragon
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g fijngesneden zwarte olijven
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 25 g gehakte kappertjes
  • 4 takjes verse tijm

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

Delhaize

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

+/- 850 gr

+/-€11,81

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

Delhaize

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

90 gr

€2,69

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

3 × 7 gr

€8,85

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
+/-€36,27

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Laat de kappertjes, zongedroogde tomaten en zwarte olijven uitlekken en spoel de kruiden. Hak eveneens fijn. Roer goed door mekaar en meng de boter eronder. Lepel de kruidenboter op een vel plastic vershoudfolie.
  2. Rol er een worst van en draai de zijkanten dicht. Laat opstijven in de koelkast.
  3. Kruid het vlees met wat zout en zwarte peper, en wrijf het in met verse tijmblaadjes. Zet een pan op het vuur met boter en schroei het vlees langs beide kanten dicht. Gaar het vlees daarna verder in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 8 à 10 min.
  4. Serveer het vlees met dunne schijfjes van de kruidenboter.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1263; energie (kCal): 305; vetten (g): 25,4; verzadigde vetten (g): 13,7; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 14,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 817,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1263; energie (kCal): 305; vetten (g): 25,4; verzadigde vetten (g): 13,7; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 14,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 817,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Iberico-varken met zuiderse kruidenboter
    D

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

Delhaize

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

+/- 850 gr

+/-€11,81

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

Delhaize

Gedroogde Tomaten | Met Basilicum

90 gr

€2,69

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Basilicum

Santa Maria

Kruiden | Basilicum

10 gr

€3,19

Kruiden | Dragon

Santa Maria

Kruiden | Dragon

3 × 7 gr

€8,85

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
+/-€36,27