Recept zoekresultatenIberico-varken met zuiderse kruidenboter
Delhaize logo
  • Iberico-varken met zuiderse kruidenboter
    D

Iberico-varken met zuiderse kruidenboter

Iberico-varken met zuiderse kruidenboterD
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 600 g Iberico-varken
  • 50 g zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 250 g melkerijboter op kamertemperatuur
  • 20 g gehakte basilicum
  • 20 g gehakte dragon
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g fijngesneden zwarte olijven
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 25 g gehakte kappertjes
  • 4 takjes verse tijm
  • 600 g Iberico-varken
  • 50 g zongedroogde tomaten in stukjes gesneden
  • 250 g melkerijboter op kamertemperatuur
  • 20 g gehakte basilicum
  • 20 g gehakte dragon
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g fijngesneden zwarte olijven
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 25 g gehakte kappertjes
  • 4 takjes verse tijm

Begin met koken

: 15 min.
1
Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Laat de kappertjes, zongedroogde tomaten en zwarte olijven uitlekken en spoel de kruiden. Hak eveneens fijn. Roer goed door mekaar en meng de boter eronder. Lepel de kruidenboter op een vel plastic vershoudfolie.
2
Rol er een worst van en draai de zijkanten dicht. Laat opstijven in de koelkast.
3
Kruid het vlees met wat zout en zwarte peper, en wrijf het in met verse tijmblaadjes. Zet een pan op het vuur met boter en schroei het vlees langs beide kanten dicht. Gaar het vlees daarna verder in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 8 à 10 min.
4
Serveer het vlees met dunne schijfjes van de kruidenboter.
1
Pel de knoflook en de sjalot en snipper fijn. Laat de kappertjes, zongedroogde tomaten en zwarte olijven uitlekken en spoel de kruiden. Hak eveneens fijn. Roer goed door mekaar en meng de boter eronder. Lepel de kruidenboter op een vel plastic vershoudfolie.
2
Rol er een worst van en draai de zijkanten dicht. Laat opstijven in de koelkast.
3
Kruid het vlees met wat zout en zwarte peper, en wrijf het in met verse tijmblaadjes. Zet een pan op het vuur met boter en schroei het vlees langs beide kanten dicht. Gaar het vlees daarna verder in een voorverwarmde oven van 170°C gedurende 8 à 10 min.
4
Serveer het vlees met dunne schijfjes van de kruidenboter.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1263; energie (kCal): 305; vetten (g): 25,4; verzadigde vetten (g): 13,7; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 14,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 817,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1263; energie (kCal): 305; vetten (g): 25,4; verzadigde vetten (g): 13,7; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 1,3; vezels (g): ; eiwitten (g): 14,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 817,4
Gluten vrij
Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ardens gebraad | Gekruid | Varken
Delhaize Ardens gebraad | Gekruid | Varken
+/- 850 gr
+/-€
11
89
Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
Delhaize Gedroogde Tomaten | Met Basilicum
90 gr
2
69
Melkerijboter
Delhaize Melkerijboter
250 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Basilicum | Verpakt
Delhaize Basilicum | Verpakt
20 gr
1
55
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
130 gr
2
99
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Kappertjes | Azijn
Devos & Lemmens Kappertjes | Azijn
125 gr
10 zegels voor 4
2
99
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio
Delhaize Look | Netje | Bio
100 gr
Bio
    1
    29
    Totaal:
    +/-€28,57