IJskoude yoghurt met mango
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 dikke rijpe mango
- 2 eetlepels griessuiker
- 1 limoen
- 500 g volle natuuryoghurt
- 2 eetlepels griessuiker
- 1 limoen
- 1 dikke rijpe mango
- 500 g volle natuuryoghurt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1974061200151000000
F2021082500086100000
F2020032300055460000
F1996042500337120000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Rasp de schil van de limoen fijn en pers 1 eetlepel sap uit het vruchtvlees.
- Prak het vruchtvlees van de mango met een vork, doe er de suiker bij, het sap en de schil van de limoen en ook de yoghurt. Meng goed.
- Draai tot ijs in de ijsmachine of zet in de diepvriezer en roer af en toe om, zo kunnen zich geen ijskristallen vormen.
- Dien koel op. Geef er eventueel blokjes mango bij.
Kooktip
Dit recept kan ook met andere verse vruchten gemaakt worden: frambozen, aardbeien, perziken, enz.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 314; energie (kCal): 75; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 10,6; suikers (g): 10; vezels (g): 1; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 297,75
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1974061200151000000
F2021082500086100000
F2020032300055460000
F1996042500337120000
Laad nog 2 producten