IJskoude courgettevelouté met yoghurt en munt
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 250 g Bulgaarse natuuryoghurt
- 10 grote muntblaadjes
- 2 middelgrote courgettes (600 g)
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 2 blokjes vetarme bouillon
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2003041400144800000
F2021022500077550000
F2015010600324000000
S2021011800496020000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Breng 50 cl water met de bouillonblokjes aan de kook. Kook er de ongeschilde, in blokjes gesneden courgettes in gaar. Reken 8 min. vanaf het hernemen van het kookpunt.
- Rooster, ondertussen, de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof.
- Neem de gare courgettes van het vuur, voeg 25 cl koud water toe, giet in een kom en laat volledig afkoelen.
- Voeg de yoghurt en de muntblaadjes aan de koude soep toe. Mix tot een gladde soep en zet in de koelkast.
Kooktip
Aarzel niet om, indien nodig, enkele ijsblokjes bij de soep in de kommetjes te doen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 287; energie (kCal): 69; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 174,57
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2003041400144800000
F2021022500077550000
F2015010600324000000
S2021011800496020000
Laad nog 1 producten