Hummus van witte bonen met tonijn
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldGluten vrij
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 280 g tonijn in olijfolie (uit bokaal, uitgelekt gewicht)
- peper
- 125 g Griekse yoghurt natuur
- 480 g cannellinibonen (uit blik, uitgelekt gewicht)
- 1 el tahini
- 1 el citroensap
- 1 teentje knoflook
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012022700154500000
S2018041000047830000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
F2008102300300430000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 10 min
- Doe de witte bonen in een vergiet, spoel ze goed onder koud water en laat ze goed uitlekken. Doe ze dan in een grote kom.
- Giet de tonijn af, maar bewaar de olie. Breek de tonijn in grove stukken en doe ze bij in de kom. Voeg ook de yoghurt toe, de tahini, het citroensap, het geperste lookteentje en 4 eetlepels van de opzijgezette olie. Mix tot een homogene hummus. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer bij het aperitief met staafjes rauwe groenten of als tussendoortje, met tomatenblokjes, op geroosterd brood. Ook ideaal als mezzehapje.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 471; energie (kCal): 112; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 9,5; suikers (g): 0,7; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 9,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 305,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012022700154500000
S2018041000047830000
Reeds in je keuken
S2021021000507870000
F2008102300300430000
Laad nog 1 producten