Huevos rancheros
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Ontbijt


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 8 eieren
- 1 zoete ui
- 2 avocado's
- 240 g rode bonen (uit blik)
- 200 g minitortilla’s (zakje)
- 460 g tacosaus hot (pot)
- 5 cl druivenpitolie
- 1/2 bussel koriander
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010100500116740000
F2022012700094450000
S2001020200272250000
Begin met koken
Bereidingstijd: bereiding + kooktijd 15 min.
- Warm de tacosaus op, samen met de uitgelekte en gespoelde rode bonen.
- Snijd de avocado’s in blokjes, snipper de ui fijn en pluk de korianderblaadjes.
- Bak de tortilla’s kort aan beide kanten, in een grote braadpan met de warme olie. Laat op keukenpapier uitlekken.
- Bak spiegeleieren in dezelfde braadpan (voeg indien nodig een beetje olie toe). Breng op smaak.
- Dien de tortilla’s op met de saus, de eieren, de avocado, de ui en de koriander. Drink er een gesuikerde Mexicaanse warme chocolade bij, gekruid met een snufje zout, een mespuntje chili en kaneel. ¡Caramba!
Kooktip
- De lekkerbekken voegen nog zure room en geraspte cheddar toe aan hun huevos rancheros voor een extra stevig ontbijt!
- Koop ze rijp en klaar om te eten. Snijd je avocado’s pas op het laatste moment. Pers er een scheutje citroensap over zodat ze niet bruin worden.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 619; energie (kCal): 149; vetten (g): 9,2; verzadigde vetten (g): 1,6; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 1,8; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 671,99
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Vegetarisch
Ontbijt
Ontbijt
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2010100500116740000
F2022012700094450000
S2001020200272250000