Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenHomemade limoncello
Delhaize logo
  • Homemade limoncello

Homemade limoncello

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Vegan
Barbecue
Dranken
Homemade limoncello

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 10 onbehandelde citroenen
  • 600 g suiker
  • 1 l alcohol extra fijn (94%)
  • 1,6 l water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Alcohol | Extra fijn | 94% ALC.
    50 cl
    53,38 €/l
    €26,69
    S2010033100251180000
  • Reeds in je keuken
  • Kristalsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2000032900151260000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2 à 3 weken rusttijd + 2 u vriestijd

    1. Schil de citroenen met een dunschiller. Zorg ervoor dat je enkel het gele deel van de schil neemt, want het witte deel smaakt erg bitter. Als je graag een bittere toets in je limoncello proeft, dan kan je een beetje wit meeschillen, maar wees voorzichtig.
    2. Neem een weckpot, giet er de alcohol in en voeg de citroenschillen toe. Sluit de pot heel goed af.
    3. Zet de weckpot 2 à 3 weken op een donkere plek. Schud af en toe zodat de smaken goed opgenomen kunnen worden.
    4. Na 2 à 3 weken zeef je de citroenschillen uit de alcoholoplossing.
    5. Bereid na het maceren (= fruit in een aromatische vloeistof laten trekken) een siroop met de suiker en 1,6 l kokend water. Als de suiker opgelost is, laat je de siroop afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur.
    6. Giet vervolgens de siroop bij de alcohol zodat je limoncello krijgt. Meng rustig en giet de limoncello dan in mooie flessen. Bewaar op een donkere koele plaats. Leg de limoncello voor je hem serveert nog een uurtje of 2 in de vriezer, dan is hij op zijn lekkerst!

    Kooktip

    Goed om te weten: 1 portie = 25 ml

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegan
    Barbecue
    Overig
    Dranken
    • Homemade limoncello

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Alcohol | Extra fijn | 94% ALC.
    50 cl
    53,38 €/l
    €26,69
    S2010033100251180000
  • Reeds in je keuken
  • Kristalsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2000032900151260000