Homemade BBQ-saus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Barbecue
Sauzen
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el vloeibare honing
- 1 el mosterd op grootmoeders wijze
- 350 g ketchup
- 2 el sojasaus
- 2 el worcestersaus
- 30 g boter
- 1 kl chilipoeder
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008061600314730000
F1986053100300100000
S2005090800094310000
S2016021803632340000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd : 10 min. + 10 min. kooktijd
- Hak de knoflook en de ui heel fijn. Fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje, in een steelpan met de gesmolten boter.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng op een zacht vuurtje tot een homogene saus. Haal de pan meteen van het vuur en laat afkoelen.
- Serveer de barbecuesaus bij vleesgrillades, gepaneerde kip ... Je kunt de saus ± 1 week in de koelkast bewaren, in een bokaal of een luchtdichte pot.
Tip: Zin in barbecuesaus met een licht gerookte smaak? Blus de uien en de knoflook met 6 el bourbon, laat voor de helft inkoken en voeg dan de overige ingrediënten toe.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 166,3 kcal - Vetten: 4,2 g - Koolhydraten: 29,4 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 1,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Barbecue
Lente,Zomer
Sauzen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008061600314730000
F1986053100300100000
S2005090800094310000
S2016021803632340000
Laad nog 4 producten