Hertenbiefstuk, appeltjes met rozijnen, honing en kaneel
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Eindejaar
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g hertenbiefstuk
- 4 appelen (Jonagold)
- 1 kl kaneel
- 2 el vloeibare honing
- 100 g rozijnen
- 1 eetlepel boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009120400332030000
S2015010900012230000
S2005090800094310000
S2021011800496290000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Kruid de hertenbiefstuk met peper en zout. Schroei het vlees in een ovenbestendige pan dicht (3 min per kant). Dek af met aluminiumfolie en gaar zo’n 4 à 5 min verder in een voorverwarmde oven van 200°C.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
- Bak de blokjes in een pan met wat boter en voeg er de rozijnen, kaneel en honing aan toe.
- Laat de appeltjes even karamelliseren en serveer bij de hertenbiefstuk.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 466; energie (kCal): 110; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 11,2; suikers (g): 10,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 11,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 349,91
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009120400332030000
S2015010900012230000
S2005090800094310000
S2021011800496290000
Laad nog 1 producten