Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenHapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
Delhaize logo
  • Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
    D

Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€

Score

4 op 5
Eindejaar,Sinterklaas
Hapjes
Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenotenD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 6 sneetjes peperkoek
  • 6 ronde plakjes ganzenlever
  • 1 vijg
  • 20 g pistachenoten
  • 20 g speculaas
  • 6 takjes kervel

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Koek | Honing | Parelsuiker

Delhaize

Koek | Honing | Parelsuiker

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,79

Eendenlever | Blok

Upignac

Eendenlever | Blok

40 gr

€6,49

Vijgen | Bio

Delhaize

Vijgen | Bio

150 gr

Bio

€2,59

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Speculaas | Melkchocolade

Jules Destrooper

Speculaas | Melkchocolade

100 gr

€2,65

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Totaal:
€18,40

Begin met koken

  1. Maak met een snijvorm een cirkel van peperkoek ter grootte van een plakje ganzenlever.
  2. Snij de vijg in 6 kwartjes. Leg de ganzenlever op de peperkoek en bedek met een kwartje van de vijg.
  3. Plet de speculaas en hak de pistachenoten, bestrooi de vijgen met dit kruimelmengsel.
  4. Werk af met een takje kervel.
  5. Serveer met een goede champagne brut.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1614; energie (kCal): 388; vetten (g): 26,2; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 19,7; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 322,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieD
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1614; energie (kCal): 388; vetten (g): 26,2; verzadigde vetten (g): 9,8; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 19,7; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 322,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Sinterklaas
Overig
Herfst,Winter
Hapjes
  • Hapjes van peperkoek met ganzenlever, speculaas en pistachenoten
    D

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Koek | Honing | Parelsuiker

Delhaize

Koek | Honing | Parelsuiker

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,79

Eendenlever | Blok

Upignac

Eendenlever | Blok

40 gr

€6,49

Vijgen | Bio

Delhaize

Vijgen | Bio

150 gr

Bio

€2,59

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Speculaas | Melkchocolade

Jules Destrooper

Speculaas | Melkchocolade

100 gr

€2,65

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Totaal:
€18,40