Halloweentaart met peren en frambozen


Makkelijk
> 60 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 3 gekke peren
- 250 g (diepgevroren) frambozen
- 3 el ruwe rietsuiker
- 1 el maïzena
- 1 kl kaneel
- 2 plakken bladerdeeg
- 1 ei om in te smeren
- 3 gekke peren
- 250 g (diepgevroren) frambozen
- 3 el ruwe rietsuiker
- 1 el maïzena
- 1 kl kaneel
- 2 plakken bladerdeeg
- 1 ei om in te smeren
Begin met koken
: 20 min. + 40 min. kooktijd
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Schil de peren en snijd ze in grote blokjes.
- 3Meng de peren, de diepgevroren frambozen, 2 el rietsuiker, de maizena en de kaneel in een slakom.
- 4Bekleed een taartvorm met 1 plak bladerdeeg en verdeel er het vruchtenmengsel over.
- 5Snijd met een klein mesje een masker in het tweede bladerdeeg.
- 6Leg dit deeg op de taart, met de tekening mooi in het midden. Druk de randen vast met een vork.
- 7Klop het ei los in een kom met 1 el water en smeer er de taart mee in, met behulp van een penseel. Bestrooi met de rest van de rietsuiker.
- 8Schuif de taart 40 min. in de oven.
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Schil de peren en snijd ze in grote blokjes.
- 3Meng de peren, de diepgevroren frambozen, 2 el rietsuiker, de maizena en de kaneel in een slakom.
- 4Bekleed een taartvorm met 1 plak bladerdeeg en verdeel er het vruchtenmengsel over.
- 5Snijd met een klein mesje een masker in het tweede bladerdeeg.
- 6Leg dit deeg op de taart, met de tekening mooi in het midden. Druk de randen vast met een vork.
- 7Klop het ei los in een kom met 1 el water en smeer er de taart mee in, met behulp van een penseel. Bestrooi met de rest van de rietsuiker.
- 8Schuif de taart 40 min. in de oven.
Per 100 g: Energie: 174 kcal - Vetten: 7.8 g - Koolhydraten: 21.1 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 2.9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 174 kcal - Vetten: 7.8 g - Koolhydraten: 21.1 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 2.9 g
Vegetarisch
Halloween
Dessert
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
- Delhaize Peren | Conference | Verpakt | 4st600 gr€199
- Delhaize Frambozen250 gr€549
- Tienen-Tirlemont Cassonade500 gr€165
- Delhaize Maiszetmeel400 gr€129
- Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen38 gr-10% voor 3€379
- Delhaize Bladerdeeg | Vierkanten2 × 300 gr€249
- Delhaize Eieren | Bruine | Medium4 st€199