Groene groentesalade met pesto van paprika
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 200 g sugar snaps
- 200 g broccolini
- 100 g groene miniasperges
- 300 g fijne bonen
- 5 bot radijzen
- 100 g pijnboompitten
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 5 koffielepels harissa
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014103000317500000
F2015061700300830000
F1995061200317600000
F1992112700311400000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Blancheer de groenten kort in kokend gezouten water en laat schrikken in ijswater zodat ze hun mooie kleur behouden.
- Snijd de radijzen in kwartjes en voeg ze bij de geblancheerde groenten.
- Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan. Laat afkoelen en voeg ze bij de groene groenten en de radijzen.
- Maak de pesto: snijd de gele paprika in stukken, kook gaar in kokend gezouten water en giet af. Laat afkoelen. Voeg de harissa en de olijfolie toe en mix met de mixer tot een gladde pesto. Kruid bij met peper en zout.
- Dien de groene groentesalade op met de paprikapesto.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 231; energie (kCal): 55; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 2; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 2,2; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 344,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Diner
Lente
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2014103000317500000
F2015061700300830000
F1995061200317600000
F1992112700311400000
Laad nog 4 producten