Recept zoekresultatenGriesmeelflan met sinaasappel en karamel
Delhaize logo
  • Griesmeelflan met sinaasappel en karamel
    B

Griesmeelflan met sinaasappel en karamel

Griesmeelflan met sinaasappel en karamelB
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 60 cl halfvolle melk
  • 1 stok vanille
  • 2 eierdooiers
  • 1/2 sinaasappel, geperst
  • 80 g fijn griesmeel
  • 1 ei
  • 130 kristalsuiker
  • 60 cl halfvolle melk
  • 1 stok vanille
  • 2 eierdooiers
  • 1/2 sinaasappel, geperst
  • 80 g fijn griesmeel
  • 1 ei
  • 130 kristalsuiker

Begin met koken

1
Rasp een beetje sinaasappelzeste fijn (± 1 kl) en houd apart.
2
Doe 80 g suiker in een steelpan, bevochtig hem met 2 el water en verwarm zonder te mengen tot een amberkleurige karamel. Het mengsel is eerst korrelig en wordt gladder terwijl het beetje bij beetje kleurt. Haal de pan van het vuur en giet er het sap van de halve sinaasappel bij (pas op voor spetters!). Meng en zet indien nodig nog even op het vuur. Giet de karamel meteen in individuele bakvormpjes en beweeg ze heen en weer zodat de karamel de hele bodem bedekt. Voorzichtig, de karamel is heel warm!
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Giet de melk in een steelpan, snijd het halve vanillestokje overlangs door, schraap er het merg uit en doe het bij de melk. Voeg het griesmeel toe zodra de melk warm is en roer flink. Voeg de sinaasappelzeste toe en de rest van de suiker. Laat al mengend nog 5 min op een zacht vuurtje koken en giet in een slakom. Klop de eidooiers en het hele ei en roer ze al kloppend onder het griesmeel.
4
Giet de bereiding op de karamel in de bakvormpjes, zet ze in een ovenschaal en giet warm water in de schaal tot 2/3 van de hoogte van de vormpjes. Bak 25 min in de oven en laat dan volledig afkoelen.
5
Ontvorm de flans of serveer ze in de kommetjes.
6
Tip: Vervang de sinaasappel eventueel door citroen.
1
Rasp een beetje sinaasappelzeste fijn (± 1 kl) en houd apart.
2
Doe 80 g suiker in een steelpan, bevochtig hem met 2 el water en verwarm zonder te mengen tot een amberkleurige karamel. Het mengsel is eerst korrelig en wordt gladder terwijl het beetje bij beetje kleurt. Haal de pan van het vuur en giet er het sap van de halve sinaasappel bij (pas op voor spetters!). Meng en zet indien nodig nog even op het vuur. Giet de karamel meteen in individuele bakvormpjes en beweeg ze heen en weer zodat de karamel de hele bodem bedekt. Voorzichtig, de karamel is heel warm!
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Giet de melk in een steelpan, snijd het halve vanillestokje overlangs door, schraap er het merg uit en doe het bij de melk. Voeg het griesmeel toe zodra de melk warm is en roer flink. Voeg de sinaasappelzeste toe en de rest van de suiker. Laat al mengend nog 5 min op een zacht vuurtje koken en giet in een slakom. Klop de eidooiers en het hele ei en roer ze al kloppend onder het griesmeel.
4
Giet de bereiding op de karamel in de bakvormpjes, zet ze in een ovenschaal en giet warm water in de schaal tot 2/3 van de hoogte van de vormpjes. Bak 25 min in de oven en laat dan volledig afkoelen.
5
Ontvorm de flans of serveer ze in de kommetjes.
6
Tip: Vervang de sinaasappel eventueel door citroen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 505; energie (kCal): 120; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 20,8; suikers (g): 15,3; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 316,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 505; energie (kCal): 120; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 20,8; suikers (g): 15,3; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 316,08
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Melk | Halfvolle
Inza Melk | Halfvolle
1 l
  • recycle.external.f9bb4cad.svg
2
45
Aroma | Vanille
Vahiné Aroma | Vanille
20 cl
3
99
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bloedsinaas | 4 Stuks
Delhaize Bloedsinaas | 4 Stuks
800 gr
2de tegen -30%
3
49
Tarwegriesmeel
Anco Tarwegriesmeel
250 gr
1
05
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Totaal:
€17,06

Deze recepten kan je ook leuk vinden