Granité van mojito
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Vegan
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 12 grote muntblaadjes
- 4 of 5 limoenen
- 12 cl rietsuikersiroop
- druppel groene voedingskleurstof (facultatief)
- 20 cl witte rum
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077550000
S2016072803660950000
S2004011908020050000
S2013110700251220001
Begin met koken
- Pers het sap uit de limoenen, je hebt 12 cl nodig. Giet het in een beker en doe er de muntblaadjes bij, de rietsuikersiroop, de rum en 12 cl water. Mix tot de blaadjes echt heel fijn gehakt zijn.
- Voeg enkele druppels groene voedingskleurstof toe.
- Proef ervan en voeg eventueel, naar eigen smaak, nog wat water toe.
- Giet het mengsel in een platte schaal en zet enkele uren in de diepvriezer. Schraap de kristallen van de granité met een vork los en verdeel over kleine glaasjes.
- Versier eventueel met munt of limoen. Om met mate van te proeven …
Kooktip
Door de alcohol zal het mengsel - in tegenstelling tot een klassieke granité - niet helemaal bevriezen, maar probeer de granité een dag op voorhand te bereiden zodat hij toch enigszins hard is.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 610; energie (kCal): 145; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 18,1; suikers (g): 14,9; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 256,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zuid-Amerikaans
Vegan
Overig
Lente,Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077550000
S2016072803660950000
S2004011908020050000
S2013110700251220001