Granenreep met chocolade


Gemiddeld
30-60 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 12 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 100 g blonde cassonadesuiker
- 125 g boter
- 50 g chocoladepastilles (« Callets »)
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 20 g geraspte kokosnoot
- 200 g havermoutvlokken
- 2 el honing
- 100 g zachte, gedroogde abrikozen
- 40 g zonnebloempitten
- 100 g blonde cassonadesuiker
- 125 g boter
- 50 g chocoladepastilles (« Callets »)
- 1 snuifje kaneelpoeder
- 20 g geraspte kokosnoot
- 200 g havermoutvlokken
- 2 el honing
- 100 g zachte, gedroogde abrikozen
- 40 g zonnebloempitten
Begin met koken
- 1Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
- 2Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en voeg de suiker en de honing toe. Verwarm, af en toe roerend, op een zacht vuur tot alles gesmolten is.
- 3Neem de pot van het vuur en voeg de havermoutvlokken toe, de zonnebloempitten, de kokosnoot, het kaneelpoeder en de in kleine blokjes gesneden abrikozen. Meng goed.
- 4Leg bakpapier in een kleine rechthoekige (17 x 26 cm) of vierkante (21 x 21 cm) ovenschotel. Doe er de bereiding in, strijk glad en verdeel er de chocolade over. Druk goed aan.
- 5Bak 25 min. in de oven. Snij het warme gebak in vierkanten of rechthoeken en laat afkoelen in de schotel. Dek af en zet in de koelkast.
- 6Wikkel de repen afzonderlijk in boterhampapier.
- 1Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
- 2Doe de in stukjes gesneden boter in een kookpot en voeg de suiker en de honing toe. Verwarm, af en toe roerend, op een zacht vuur tot alles gesmolten is.
- 3Neem de pot van het vuur en voeg de havermoutvlokken toe, de zonnebloempitten, de kokosnoot, het kaneelpoeder en de in kleine blokjes gesneden abrikozen. Meng goed.
- 4Leg bakpapier in een kleine rechthoekige (17 x 26 cm) of vierkante (21 x 21 cm) ovenschotel. Doe er de bereiding in, strijk glad en verdeel er de chocolade over. Druk goed aan.
- 5Bak 25 min. in de oven. Snij het warme gebak in vierkanten of rechthoeken en laat afkoelen in de schotel. Dek af en zet in de koelkast.
- 6Wikkel de repen afzonderlijk in boterhampapier.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1827; energie (kCal): 438; vetten (g): 23,2; verzadigde vetten (g): 12,8; koolhydraten (g): 47,1; suikers (g): 28; vezels (g): 5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 241,64
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1827; energie (kCal): 438; vetten (g): 23,2; verzadigde vetten (g): 12,8; koolhydraten (g): 47,1; suikers (g): 28; vezels (g): 5; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 241,64
Vegetarisch
Kids,Brunch
Ontbijt
Snack
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:
- Tienen-Tirlemont Cassonade500 gr€165
- Jacques Hagelslag | Melk200 gr2de tegen -50%€599
- Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen38 gr-10% voor 3€379
- Vahiné Kokosnoot | Geraspt115 gr€325
- Quaker Havermout | Express231 gr€279
- Delhaize Honing | Bloemen | Squeeze350 gr€225
- Delhaize Abrikozen250 gr€349
- El Corte Ingles Geroosterde Zonnebloemzaden130 gr€139
- Paysan Breton Boter | Gezouten125 gr€259