Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek


Makkelijk
< 30 min.
5/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 1 nootje boter
- 1 zwarte pens (± 125 g/stuk)
- 1 takje kervel
- 1 snede peperkoek
- 1 afgestreken el griessuiker
- 1 el olijfolie
- 1 dikke Jonagold appel
- 1 nootje boter
- 1 zwarte pens (± 125 g/stuk)
- 1 takje kervel
- 1 snede peperkoek
- 1 afgestreken el griessuiker
- 1 el olijfolie
- 1 dikke Jonagold appel
Begin met koken
- 1Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur. Hou apart.
- 2Schil de appel en snij in blokjes. Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
- 3Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel bakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
- 4Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.
- 1Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur. Hou apart.
- 2Schil de appel en snij in blokjes. Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
- 3Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel bakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
- 4Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 941; energie (kCal): 227; vetten (g): 16,6; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 11; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 138,47
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 941; energie (kCal): 227; vetten (g): 16,6; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 11; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 138,47
Eindejaar
Overig
Herfst
Hapjes
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
- Delhaize Boerenpensen | Zwart+/- 240 gr57
- Delhaize Kervel100 gr39
- Meli Koek | Honing240 gr2de tegen -80%59
- Delhaize Suiker | Fijn | Kristal1 kg69
- Delhaize Appels | Jonagold | Verpakt | Bio850 gr
99 - Delhaize Melkerijboter250 gr09
- Delhaize Olijfolie | Culinaire50 cl39







