Recept zoekresultatenGlaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
Delhaize logo
  • Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
    D

Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoekD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 nootje boter
  • 1 zwarte pens (± 125 g/stuk)
  • takjes kervel
  • 1 snede peperkoek
  • 1 afgestreken eetlepel griessuiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 dikke Jonagold appel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Boerenpensen | Zwart
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 240 gr
    +/-10,69€/kg
    +/-€2,57
    Afhaling vanaf 31/01
    F2011090900537000000
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Begin met koken

    1. Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur. Hou apart.
    2. Schil de appel en snij in blokjes. Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
    3. Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel bakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
    4. Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.

    Kooktip

    Je kan de glaasjes op voorhand maken en in de microgolfoven opwarmen. Maar voeg de peperkoek pas daarna toe, zo blijven de blokjes krokant.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 941; energie (kCal): 227; vetten (g): 16,6; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 11; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 138,47
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Romantisch diner
    Overig
    Herfst,Winter
    Hapjes
    • Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Boerenpensen | Zwart
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    +/- 240 gr
    +/-10,69€/kg
    +/-€2,57
    Afhaling vanaf 31/01
    F2011090900537000000
  • Kervel in mini-porties
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    2,45 €/kg
    €0,49
    S1990030100272480000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000