Glaasjes met zwarte pens, appels en geroosterde peperkoek
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 1 nootje boter
- 1 zwarte pens (± 125 g/stuk)
- takjes kervel
- 1 snede peperkoek
- 1 afgestreken eetlepel griessuiker
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 dikke Jonagold appel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2011090900537000000
S1990030100272480000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Begin met koken
- Snij de peperkoek in kleine blokjes en rooster ze, zonder vetstof, in een antikleefpan op zacht vuur. Hou apart.
- Schil de appel en snij in blokjes. Smelt de boter in dezelfde pan en bak er de appelblokjes goudbruin in op vrij hoog vuur. Bestrooi ze met de griessuiker en laat ze snel karameliseren.
- Snij ondertussen de zwarte pens in ringetjes en laat ze snel bakken in een antikleefpan met de olie. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in kleine blokjes.
- Verdeel de appels over 6 glaasjes, leg er de blokjes pens bovenop en vervolgens de blokjes peperkoek. Serveer lauw, afgewerkt met een takje kervel.
Kooktip
Je kan de glaasjes op voorhand maken en in de microgolfoven opwarmen. Maar voeg de peperkoek pas daarna toe, zo blijven de blokjes krokant.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 941; energie (kCal): 227; vetten (g): 16,6; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 14,6; suikers (g): 11; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 138,47
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Herfst,Winter
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2011090900537000000
S1990030100272480000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000