Delhaize logo
  • Gevulde uien
    B

Gevulde uien

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Gevulde uienB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 grote gele uien
  • 600 g gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 2 takjes tijm
  • 40 g boter
  • 2 takjes rozemarijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min + 1.15 u kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Pel de grote gele uien, snijd de bovenkant weg en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees van 1 ui en meng het met het gekruide varkens- en kalfsgehakt, de geriste takjes tijm, zout en peper.
    3. Vul de uien en leg ze in een schaal. Schik er boter in stukjes rond en voeg rozemarijn toe. Bak ze 1.15 u in de oven en bedruip ze nu en dan met het kookvocht. Serveer met puree, compote en/of groenten.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 677; energie (kCal): 163; vetten (g): 12,8; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 441,73
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Voorgerecht
    • Gevulde uien
      B

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Rozemarijn | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077600000