Gevulde eieren met zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 citroen
- 2 soeplepels dikke room
- 4 eieren
- 4 schijfjes gerookte zalm (120 g)
- 4 kwarteleitjes
- 1 komkommer
- 12 takjes dille
- Tabasco
- 50 g zalmeitjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
F1996111500143900000
F2010083100116000000
F1993061800218400000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Kook de eieren gedurende 9 min. in kokend water. Pel de eieren. Verwijder de dooiers en plet ze met een vork.
- Hak met de keukenrobot 2 sneden zalm fijn en snij de twee andere sneden in dikke repen.
- Pers een halve citroen.
- Meng zorgvuldig de eierdooiers, de fijngehakte zalm, de room, het citroensap, enkele druppels Tabasco en een mespuntje zout: de bereiding moet glad en homogeen zijn.
- Vul het wit van de eieren met de bereiding.
- Was het stuk komkommer en snij het in fijne schijfjes.
- Bedek daarna de bodem van een vooraf ijsgekoelde dienschotel.
- Leg daarop de gevulde eieren en versier ze met de zalmeitjes en de in hoorntjes gerolde zalmrepen.
- Versier de schotel met fijngehakte dille en dien goed koel op met geroosterd broodkruim.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 408; energie (kCal): 98; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 8,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 243,63
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021041400079670000
F1996111500143900000
F2010083100116000000
F1993061800218400000
Laad nog 4 producten