Gevulde champignons met pancetta en Parmezaanse kaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Eindejaar,Romantisch diner
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 afgestreken eetlepel gedroogde oregano
- 1 citroen
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 1 bakje grote Parijse champignons (500 g)
- 1 teentje knoflook
- 4 lente-uitjes
- olijfolie
- 100 g pancetta
- 3 eetlepels room
- zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011600013180000
S2012112600001310000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Was de champignons niet, ze nemen teveel vocht op: borstel ze schoon. Breek de steeltjes uit de champignons en schik de hoeden in een met bakpapier beklede ovenschaal. Wrijf ze in met citroensap en zet opzij. Verwarm de oven voor op T°6 – 180°C.
- Snij de steeltjes in kleine stukjes.
- Hak de pancetta fijn en bak op matig vuur in een antikleefpan met 1 eetlepel olie. Voeg de fijngesneden uitjes toe (het wit + de helft van het groene deel), het geperste knoflookteentje, de oregano en de steelstukjes. Bak tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
- Haal van het vuur, voeg de room toe en 2 eetlepels Parmezaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout (! de pancetta is al tamelijk zout).
- Smeer de champignonhoeden lichtjes in met olie en vul met het mengsel. Bestrooi met de rest van de kaas en bak in de oven in 15 min. gaar.
- Strooi er de peterselie over en dien warm op bij vlees, gevogelte of vis.
Kooktip
- Variant:
Lekker als voorgerecht met een salade van jonge spinazie of als borrelhapje. - Haal met een aardappelboor de steeltjes uit de champignons.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 599; energie (kCal): 144; vetten (g): 11,4; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 267,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Herfst,Winter
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015011600013180000
S2012112600001310000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten