Gevulde appelen 'Amandine' met gedroogd fruit
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 8 stevige zurige appelen
- 200 g gemengde droge vruchten: pistachenoten, amandelen, hazelnoten, sesamzaadjes, cashewnoten
- 4 eieren
- 100 g zoute boter
- 100 g rietsuiker
- 200 g amandelpoeder
- 2 el vloeibare honing
- 1 mespunt gemalen kaneel
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009120300364020000
F2015012900322210000
F2010083100116000000
F1981081800104500000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 40 min baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de eieren, kaneel, amandelpoeder, de rietsuiker en de boter tot een homogene crème. Smeer deze crème op de bodem van een grote ovenschotel.
- Verwijder het klokhuis van de appelen zonder ze te schillen en duw ze in de amandelcrème.
- Hak de droge vruchten in grove stukjes. Meng ze goed met de honing en garneer er de binnen- en bovenkant van de appelen mee. Laat 40 min in de oven bakken totdat de appelen zacht zijn en het amandeldeeg mooi opgesteven is.
- Dien lauw op met wat gearomatiseerde plattekaas of een bolletje vanille-ijs.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1674; energie (kCal): 402; vetten (g): 25,4; verzadigde vetten (g): 8,3; koolhydraten (g): 31,5; suikers (g): 19,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 439,79
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009120300364020000
F2015012900322210000
F2010083100116000000
F1981081800104500000
Laad nog 4 producten