Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:45
  • Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano

Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Vaderdag
Hoofdgerecht
Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 varkenshaasje van 600 g
  • 8 vijgen
  • 1 grote pot verse basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde marjolein
  • 150 g geraspte parmezaan
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 250 g polenta
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 l water
  • 50 g boter
  • 1 el rietsuiker
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Polenta | Voorgekookt
    450 gr
    3,89 €/kg
    €1,75
    S2016030703636080000
  • Gepelde Pistachenoten
    200 gr
    48,45 €/kg
    €9,69
    S2021011900497020000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 30 min kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 180°C.
    2. Houd enkele basilicumblaadjes en een paar pistachenootjes apart voor de decoratie. Voeg de helft van de parmezaan, de pistachenoten en de rest van het basilicum samen in de hakmachine en hak ze fijn. Maak er een dikke pasta van door er 3 eetlepels olijfolie aan toe te voegen.
    3. Maak een diepe inkerving in het vlees om het open te vouwen. Snij er nog een keer overlangs door om een mooi groot stuk plat vlees te bekomen. Verspreid er de pistachemix over en rol de lap vlees op en bind hem samen.
    4. Leg de rol gebraad in een ovenschotel, giet er een scheutje olie over en kruid het. Braad het 30 min.
    5. Snijd de vijgen doormidden en laat ze karamelliseren in een pan met een mootje boter en de rietsuiker. Hak de resterende pistachenoten fijn.
    6. Breng het water aan de kook met de verkruimelde bouillonblokjes. Strooi er de polenta in terwijl je snel roert met een klopper. Laat 2 min sudderen. Voeg er de rest van de parmezaan bij en de boter. Meng goed. Breng op smaak en strooi er de marjolein over.
    7. Verwijder het touwtje van het gebraad, snijd het in schijfjes en strooi er de gehakte pistachenoten over en het resterende basilicum. Dien het op met de polenta en de vijgen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -03:45
    • Gevuld varkenshaasje met pistachenoten, basilicum en parmigiano

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Ruwe rietsuiker kristal | Fairtrade
    1 kg
    3,55 €/kg
    €3,55
    S2014050800151530001
  • Polenta | Voorgekookt
    450 gr
    3,89 €/kg
    €1,75
    S2016030703636080000
  • Gepelde Pistachenoten
    200 gr
    48,45 €/kg
    €9,69
    S2021011900497020000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000