Gesauteerde spinazie met gebakken look
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Veggie - minder dan 3€
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 kg spinazie
- 8 teentjes knoflook
- 2 eetlepels biosojasaus
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel geroosterde sesamolie
- 1/2 koffielepel cayennepeper
- 1 glas frituurolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001040900005340000
S2009113008000050000
Reeds in je keuken
F2008102300300430000
S2021060800553730000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Snijd de look in fijne plakjes. Verhit de frituurolie in een pan en doe er de lookschijfjes in. Laat ze op een zacht vuurtje bakken en blijf ze omdraaien tot ze goudbruin en knapperig zijn. Laat uitlekken en leg op keukenpapier.
- Verhit de olijfolie in een sauteerpan of wok en doe de spinazie erin. Roerbak vijf minuten op een hoog vuur. Voeg de cayennepeper en de sojasaus toe en laat nog twee minuten bakken. Haal van het vuur en voeg de geroosterde sesamolie toe.
- Strooi de gebakken lookschijfjes over het gerecht en dien onmiddellijk op.
Kooktip
Deze spinazie is ook zeer lekker met kippenwit of gegrilde fotu.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 430; energie (kCal): 104; vetten (g): 9,8; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 280,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Veggie - minder dan 3€
Diner
Bijgerechten
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2001040900005340000
S2009113008000050000
Reeds in je keuken
F2008102300300430000
S2021060800553730000