Gelei van rode biet en pistache-saus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVoorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 g agar-agar
- 30 cl gevogeltebouillon
- 3 eetlepels ongezouten en gepelde pistachenoten
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 2 takjes verse munt
- 2 eetlepels fruitige olijfolie
- 1 scheutje tamari
- 6 muffinvormen
- 200 g gekookte en geschilde rode biet
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015032700327630000
F1986053100316200000
F2021022500077550000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Mix de gekookte en geschilde rode biet fijn, samen met de gevogeltebouillon van het huis en doe er peper bij.
- Giet deze puree in een kleine kookpan en breng al roerend aan de kook.
- Die daarbij de agar-agar en laat nog 2 min. al roerend op zacht vuur koken.
- Verdeel deze puree over de muffinvormen en laat afkoelen.
- Hak de gepelde en ongezouten pistachenoten, de blaadjes van de bladpeterselie en de verse munt grof.
- Giet dit gehakte mengsel in een kommetje.
- Doe daarbij de fruitige olijfolie, de tamari en peper en meng deze mix.
- Als de rodebietengelei gestold is, ontvorm dan de bereiding en schik ze in de borden. Verdeel hier rond de saus.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 379; energie (kCal): 92; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 4,3; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 138,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2015032700327630000
F1986053100316200000
F2021022500077550000
Laad nog 4 producten