Gelakte spareribs met homemade hoisinsaus
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1,2 kg kleine varkensribben
- 2 el zwarte sesamzaadjes
- 1 el komijnzaadjes (voor het Chinese kruidenmengsel)
- 1 el korianderzaadjes (voor het Chinese kruidenmengsel)
- 1 el venkelzaadjes (voor het Chinese kruidenmengsel)
- 1 el kaneelpoeder (voor het Chinese kruidenmengsel)
- 1 kruidnagel (voor het Chinese kruidenmengsel)
- 2 steranijzen (voor het Chinese kruidenmengsel)
- 4 el sojasaus (voor de marinade)
- 6 el pindakaas crunchy (voor de marinade)
- 4 el honing (voor de marinade)
- 6 el rijstazijn (voor de marinade)
- 3 el Chinese wokolie (voor de marinade)
- 1 kl Espelettepeper (voor de marinade)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020021100051820000
S2018122600142960000
S2015010900012390000
S2009113008000090000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd : 20 min. + 20 min. baktijd (+ 1 u. marineertijd)
- Maak het kruidenmengsel: mix alle specerijen kort in de beker van de hakmolen om ze lichtjes te vermalen. Fruit ze zonder toevoeging van vetstof op een matig vuurtje in een steelpan, tot hun aroma’s vrijkomen. Doe ze in een kom.
- Maak de marinade: meng 1 el van het Chinese kruidenmengsel met alle ingrediënten in dezelfde steelpan tot een homogene saus. Haal de pan meteen van het vuur en houd een beetje saus apart in een kom. Giet de rest van de saus in een grote schaal. Voeg de varkensribben toe, bestrijk ze langs alle kanten met marinade, dek af en laat minstens 1 u. in de koelkast rusten (langer indien mogelijk).
- Gril de spareribs op de barbecue en bestrijk ze intussen met de rest van de marinade uit de schaal tot ze tot in de kern gebakken zijn (15 à 20 min.).
- Bestrooi de spareribs met zwarte sesamzaadjes en serveer ze met het kommetje saus. Geef er een slaatje van spinazieblaadjes bij, met een dressing van zuivere sesamolie en sojasaus.
Nutritionele informatie
Per 100 g: Energie: 306,5 kcal - Vetten: 19,3 g - Koolhydraten: 13,7 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 17,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Amerikaans
Gluten vrij
Barbecue
Lente,Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2020021100051820000
S2018122600142960000
S2015010900012390000
S2009113008000090000
Laad nog 4 producten