Recept zoekresultatenGelakte spareribs met homemade hoisinsaus
Delhaize logo
  • Gelakte spareribs met homemade hoisinsaus
    D
Gelakte spareribs met homemade hoisinsausD

Gelakte spareribs met homemade hoisinsaus

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1,2 kg kleine varkensribben
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el komijnzaadjes (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 1 el korianderzaadjes (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 1 el venkelzaadjes (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 1 el kaneelpoeder (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 1 kruidnagel (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 2 steranijzen (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 4 el sojasaus (voor de marinade)
  • 6 el pindakaas crunchy (voor de marinade)
  • 4 el honing (voor de marinade)
  • 6 el rijstazijn (voor de marinade)
  • 3 el Chinese wokolie (voor de marinade)
  • 1 kl Espelettepeper (voor de marinade)
  • 1,2 kg kleine varkensribben
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 1 el komijnzaadjes (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 1 el korianderzaadjes (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 1 el venkelzaadjes (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 1 el kaneelpoeder (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 1 kruidnagel (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 2 steranijzen (voor het Chinese kruidenmengsel)
  • 4 el sojasaus (voor de marinade)
  • 6 el pindakaas crunchy (voor de marinade)
  • 4 el honing (voor de marinade)
  • 6 el rijstazijn (voor de marinade)
  • 3 el Chinese wokolie (voor de marinade)
  • 1 kl Espelettepeper (voor de marinade)

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. baktijd (+ 1 u. marineertijd)
1
Maak het kruidenmengsel: mix alle specerijen kort in de beker van de hakmolen om ze lichtjes te vermalen. Fruit ze zonder toevoeging van vetstof op een matig vuurtje in een steelpan, tot hun aroma’s vrijkomen. Doe ze in een kom.
2
Maak de marinade: meng 1 el van het Chinese kruidenmengsel met alle ingrediënten in dezelfde steelpan tot een homogene saus. Haal de pan meteen van het vuur en houd een beetje saus apart in een kom. Giet de rest van de saus in een grote schaal. Voeg de varkensribben toe, bestrijk ze langs alle kanten met marinade, dek af en laat minstens 1 u. in de koelkast rusten (langer indien mogelijk).
3
Gril de spareribs op de barbecue en bestrijk ze intussen met de rest van de marinade uit de schaal tot ze tot in de kern gebakken zijn (15 à 20 min.).
4
Bestrooi de spareribs met zwarte sesamzaadjes en serveer ze met het kommetje saus. Geef er een slaatje van spinazieblaadjes bij, met een dressing van zuivere sesamolie en sojasaus.
1
Maak het kruidenmengsel: mix alle specerijen kort in de beker van de hakmolen om ze lichtjes te vermalen. Fruit ze zonder toevoeging van vetstof op een matig vuurtje in een steelpan, tot hun aroma’s vrijkomen. Doe ze in een kom.
2
Maak de marinade: meng 1 el van het Chinese kruidenmengsel met alle ingrediënten in dezelfde steelpan tot een homogene saus. Haal de pan meteen van het vuur en houd een beetje saus apart in een kom. Giet de rest van de saus in een grote schaal. Voeg de varkensribben toe, bestrijk ze langs alle kanten met marinade, dek af en laat minstens 1 u. in de koelkast rusten (langer indien mogelijk).
3
Gril de spareribs op de barbecue en bestrijk ze intussen met de rest van de marinade uit de schaal tot ze tot in de kern gebakken zijn (15 à 20 min.).
4
Bestrooi de spareribs met zwarte sesamzaadjes en serveer ze met het kommetje saus. Geef er een slaatje van spinazieblaadjes bij, met een dressing van zuivere sesamolie en sojasaus.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 306,5 kcal - Vetten: 19,3 g - Koolhydraten: 13,7 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 17,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 306,5 kcal - Vetten: 19,3 g - Koolhydraten: 13,7 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 17,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Amerikaans
Gluten vrij
Barbecue
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Sesamzaad | Geroosterde

Saitaku

Sesamzaad | Geroosterde

95 gr

€3,85

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Fijngesneden koriander

Delhaize

Fijngesneden koriander

50 gr

€1,25

Kruiden | Venkel | Zaad

Santa Maria

Kruiden | Venkel | Zaad

13 gr

€1,75

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Kruiden |Steranijs

Euroma

Kruiden |Steranijs

20 gr

€3,55

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Pindakaas

Delhaize

Pindakaas

350 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,49

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Fondue olie

Vandemoortele

Fondue olie

1 l

€9,99

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Totaal:
€53,99