Gekruide garnalensoep
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Lactose vrij
Voorgerecht


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 225 g middelgrote, gepelde roze garnalen
- 1/2 citroen (sap)
- 1 stengel citroengras
- 2 middelgrote wortelen
- 1 schijf Chinese noedels (80 g)
- 1 el sojasaus
- verse koriander
- 2 vetarme visbouillonblokjes
- 1,3 l water
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019052700038510000
F2021022500077580000
S2017111304191420000
S2001020200272250000
Reeds in je keuken
S2022120800664460099
Begin met koken
- Snij de stengel citroengras in de lengte door, plet even en leg in een stoofpot. Voeg de in rondjes gesneden wortel(en) toe, het water en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 5 min. zacht koken.
- Breek de noedels in grote stukken en doe ze in de stoofpot. Neem de soep meteen van het vuur, zet een deksel op de pot en laat 4 min. rusten. Voeg dan de garnalen toe, het sap van de citroen(en) en de sojasaus.
- Serveer heel warm bestrooid met fijngehakte koriander.
Kooktip
Je kan het citroengras vervangen door verse gember.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 141; energie (kCal): 33; vetten (g): 0,2; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 1; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 150,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2019052700038510000
F2021022500077580000
S2017111304191420000
S2001020200272250000
Reeds in je keuken
S2022120800664460099