Gekonfijte look met olie
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegan
Sauzen
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 1 Porties
- 6 verse teentjes knoflook
- 6 dl olijfolie
- 2 takjes tijm
- 2 feuilles laurierblaadjes
- enkele zwarte peperbolletjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S2015090100390510000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 1.15 u kooktijd
- Maak alle knoflookteentjes los, maar pel ze niet. Doe ze in een braadpan en bedek ze volledig met olijfolie. Voeg de tijm, de laurierblaadjes en de peper toe. Verwarm op een zacht vuurtje en laat daarna gedurende 1.15 u zachtjes pruttelen. Let er wel op dat de knoflook niet aanbrandt!
- Doe alles in een bokaal, sluit hem, draai hem om en laat afkoelen. Bewaar op een koele en donkere plaats. Zorg ervoor dat de teentjes knoflook steeds volledig in olie ondergedompeld zijn.
- Je kunt deze teentjes knoflook in plaats van verse look gebruiken om er puree uit te persen: ze zijn gemakkelijker verteerbaar.
Kooktip
Gebruik olijfolie van goede kwaliteit: je kunt ze later ook gebruiken om smaak te geven aan een aardappelpuree, om krieltjes bruin te bakken, gestoomde groenten te besprenkelen …
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 3450; energie (kCal): 839; vetten (g): 91,7; verzadigde vetten (g): 10,9; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 5495,45
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Sauzen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022500077570000
S2015090100390510000
Reeds in je keuken
S2019081300291230000