Delhaize logo
  • Gekonfijt lam
    A
Gekonfijt lamA

Gekonfijt lam

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 1 lamsschouder
  • 2 lamsschenkels
  • 8 sjalotten
  • 600 g passata bio
  • 3 dl water
  • 4 dl rode wijn
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 lookbol
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 kl korianderzaadjes
  • 1 kl zwarte peperbolletjes
  • 1 lamsschouder
  • 2 lamsschenkels
  • 8 sjalotten
  • 600 g passata bio
  • 3 dl water
  • 4 dl rode wijn
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 lookbol
  • 1 kruidentuiltje
  • 4 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 kl korianderzaadjes

Begin met koken

: 30 min. + 6 u baktijd
1
Verwarm de oven voor op 140°C.
2
Wind een touwtje rond het vlees en steek er de takjes kruiden en de laurier achter.
3
Snijd de sjalotten en de teentjes knoflook doormidden zonder ze te pellen.
4
Schroei het vlees dicht in een stoofpot met de olijfolie.
5
Voeg de rode wijn toe, de verkruimelde bouillonblokjes, de knoflook, de sjalotten, de mosterd, het kruidentuiltje, de peperbolletjes en de koriander, de passata en het water.
6
Dek af en laat 6 u in de oven konfijten.
7
Haal het vlees uit de oven, zeef de saus en laat enkele minuten inkoken.
1
Verwarm de oven voor op 140°C.
2
Wind een touwtje rond het vlees en steek er de takjes kruiden en de laurier achter.
3
Snijd de sjalotten en de teentjes knoflook doormidden zonder ze te pellen.
4
Schroei het vlees dicht in een stoofpot met de olijfolie.
5
Voeg de rode wijn toe, de verkruimelde bouillonblokjes, de knoflook, de sjalotten, de mosterd, het kruidentuiltje, de peperbolletjes en de koriander, de passata en het water.
6
Dek af en laat 6 u in de oven konfijten.
7
Haal het vlees uit de oven, zeef de saus en laat enkele minuten inkoken.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 363; energie (kCal): 86; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 404,29
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 363; energie (kCal): 86; vetten (g): 2,5; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 0,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 11,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 404,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Pasen,Eindejaar
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Lamskroon | Celtic

Delhaize

Lamskroon | Celtic

2 × +/- 400 gr

+/-€34,40

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Passata | Classic

Cirio

Passata | Classic

2 × 540 gr

€3,38

Vieille Ferme Vin de France Rood

France - Côtes du Rhône

Vieille Ferme Vin de France Rood

75 cl

€5,99

Mosterd | Originale

Maille

Mosterd | Originale

360 gr

€3,99

Bouillon  | Groenten | Bio

Maggi

Bouillon | Groenten | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Laurierblad

Santa Maria

Kruiden | Laurierblad

2 × 16 gr

€13,10

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Nestlé

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

6 x 1,5 l

€4,79

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Totaal:
+/-€78,12