Recept zoekresultatenGekarameliseerde eendeborstfilet met jonge wortels en gratin dauphinois
Delhaize logo
  • Gekarameliseerde eendeborstfilet met jonge wortels en gratin dauphinois
    A

Gekarameliseerde eendeborstfilet met jonge wortels en gratin dauphinois

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Gekarameliseerde eendeborstfilet met jonge wortels en gratin dauphinoisA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,6 kg eendenborstfilets
  • 16 wortels (assortiment van witte, gele, oranje, rode)
  • 8 takjes verse tijm
  • 20 cl olijfolie
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 koffielepels honing
  • 1 eetlepel Chinese kruidenmengeling 5 kruiden
  • 20 cl gevogeltefond
  • 20 g boter
  • peper
  • zout
  • 480 g gratin dauphinois

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen | Bio
    37 gr
    55,41 €/kg
    €2,05
    S2021033000532240000
  • Saus | Soja
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    25 cl
    21,00 €/l
    €5,25
    S2009071000012980000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min. voorbereiding

    1. Verwarm de over voor op 200°C.
    2. Schraap de wortelen goed schoon en snijd er de uiteinden af. Snijd ze nu overlangs in 4 en schik ze op een ovenplaat. Meng de olijfolie met de geperste look en het komijnpoeder. Besprenkel de wortelen met de olijfolie, kruid met peper, zout en tijm. Plaats gedurende een 30 minuten in een oven van 200°C.
    3. Zet de gratin Dauphinois in een ovenschotel en plaats ze in de oven gedurende 20-25 min op 200°C.
    4. Meng de sojasaus met de honing en de Chinese kruidenmengeling. Snijd het vel van de eendenborst aan de kanten een beetje bij. Snijd nu een ruitjespatroon (van 0,5 cm) in het vel.
    5. Verwarm een pan en bak de eend eerst op de velkant (zonder extra vetstof) ongeveer 3 minuten. Draai de eendenborst om en bak de andere zijde ook een 3 tal minuten. Doe de marinade op de velkant en smeer dit goed tussen de insnijdingen. Draai de eendenborst nog eens om en bak nog een 5 tal minuten op een lager vuur verder op de velkant.
    6. Haal de eendenborst uit de pan en leg ze met de velkant naar boven. Laat ze enkele minuten rusten onder aluminiumfolie. Ondertussen giet je de gevogeltefond in de pan en warm deze nog even goed door. Kruid af en giet door een zeef. Werk de saus af met een klontje koude boter.
    7. Dien de eendenborst op samen met de gratin en de wortelen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 588; energie (kCal): 141; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1380,25
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Frans
    Gluten vrij
    Vaderdag,Eindejaar
    Diner,Lunch
    Hoofdgerecht
    • Gekarameliseerde eendeborstfilet met jonge wortels en gratin dauphinois
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • Kruiden | Komijn | Gemalen | Bio
    37 gr
    55,41 €/kg
    €2,05
    S2021033000532240000
  • Saus | Soja
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    25 cl
    21,00 €/l
    €5,25
    S2009071000012980000
  • Fond | Gevogelte
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013660000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden