Geitenkaas met ananas en honing in brickdeeg
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Brunch
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1/2 Fair Trade ananas
- 4 koffielepels Fair Trade honing
- 40 g Fair Trade Braziliaanse noten
- 4 crottins de Chavignol
- 5 vellen brickdeeg
- 30 g boter
- 1 schijfje ananas
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015090200103230099
F2012121900113900000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd + 20 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Hak de noten grof. Snij de ananas in 4 schijven, schil ze en verwijder het harde kerndeel met een appelboor. Snij de kaasjes horizontaal in twee. Snij 1 vel brickdeeg in 4 driehoeken.
- Smeer 1 vel brickdeeg in met gesmolten boter en draai het om. Leg een driehoek brickdeeg in het midden en leg er 1 schijf ananas op. Bestrijk met 1/4 van de honing en leg er 2 halve Crottins op, met de snijkant naar onder. Voeg enkele noten toe en vouw de randen dicht naar het midden toe. Steek vast met een tandenstoker.
- Maak zo de pakjes (1 per portie) en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat in 20 min. goudbruin bakken in de oven.
- Serveer warm met een beetje sla.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 516; energie (kCal): 124; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 3,6; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 9,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 444,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch
Diner
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015090200103230099
F2012121900113900000
Reeds in je keuken
F1981081800104400000