Gegrilde kipfilet met curry van witte kool en kokosmelk
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 kipfilets van gele hoevekip Saint Sever (± 700 g)
- 1 witte kool
- 1 limoen
- 100 g rozijnen
- 250 g basmatirijst
- 2,5 dl kokosmelk
- 4 El arachideolie
- 1/2 bosje koriander
- 2 el kipkruiden
- 2 el curry Madras
- zout en peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100919210000
F2020083100067220000
F2020060300059820000
S2021011500495350000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Snijd de kool in fijne reepjes en bak gedurende 2 min. in een braadpan (cocotte) met de curry en de helft van de olie. Kruid met peper en zout, voeg de rozijnen toe en dek af. Laat 15 min. sudderen op een zeer laag vuur.
- Meng de resterende olie met de kipkruiden, bestrijk de kipfilets ermee en bak ze goudbruin in een pan op een matig vuur. Rasp er een beetje limoenzeste over.
- Kook tegelijkertijd de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet de kokosmelk bij de kool in de braadpan, laat nog 2 min. sudderen en kruid naar wens. Voeg de korianderblaadjes toe en serveer met de gegrilde kip. Dien op met basmatirijst.
Tip
Kool heeft veel nuttige eigenschappen. Laat je niet afschrikken door de geur die wordt verspreid tijdens het koken. Die kan je sterk beperken door het deksel van de braadpan af te dekken met een doek gedrenkt in witte azijn.
De rijst kan je ook vervangen door naanbrood.
Nutritionele informatie
Voedingsstoffen| Energie (kcal): 741; Eiwitten (g): 50,1; Vetten (g): 24,1; Koolhydraten (g) : 76,4; Vezels (g): 6,9, Nutri-score; A
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009082100919210000
F2020083100067220000
F2020060300059820000
S2021011500495350000
Laad nog 4 producten