Recept zoekresultatenGegrilde asperges met pesto van waterkers
Delhaize logo
  • Gegrilde asperges met pesto van waterkers
    A
Gegrilde asperges met pesto van waterkersA

Gegrilde asperges met pesto van waterkers

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 bussels witte asperges
  • 70 g parmigiano
  • 1 bussel waterkers
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 dl olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • pesto
  • peper
  • 2 bussels witte asperges
  • 70 g parmigiano
  • 1 bussel waterkers
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 dl olijfolie
  • 50 g pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • pesto
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Breek het uiteinde van de witte asperges af en schil ze. Leg ze in de mand van een aspergekoker en giet er koud water bij, tot net onder de toppen. Breng aan de kook en giet meteen af.
2
Rasp de parmigiano. Verwijder de steeltjes van de waterkers. Mix ze met knoflook, olijfolie, geroosterde pijnboompitten, peper en zout.
3
Smeer de asperges in met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met geriste takjes tijm. Schik ze op een hete grill en schroei ze aan alle kanten dicht. Serveer de asperges met gepelde grijze garnalen en besprenkel ze met wat pesto. Kruid met peper en werk af met waterkersblaadjes.
1
Breek het uiteinde van de witte asperges af en schil ze. Leg ze in de mand van een aspergekoker en giet er koud water bij, tot net onder de toppen. Breng aan de kook en giet meteen af.
2
Rasp de parmigiano. Verwijder de steeltjes van de waterkers. Mix ze met knoflook, olijfolie, geroosterde pijnboompitten, peper en zout.
3
Smeer de asperges in met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met geriste takjes tijm. Schik ze op een hete grill en schroei ze aan alle kanten dicht. Serveer de asperges met gepelde grijze garnalen en besprenkel ze met wat pesto. Kruid met peper en werk af met waterkersblaadjes.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 911; energie (kCal): 220; vetten (g): 19,9; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 658,68
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 911; energie (kCal): 220; vetten (g): 19,9; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 658,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Gluten vrij
Vaderdag
Lente
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Asperges 10-16

Delhaize

Asperges 10-16

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€4,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

€2,59

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

2 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€14,98

Pesto | Rood

Delhaize

Pesto | Rood

100 gr

€2,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€36,71