Gegrilde asperges met pesto van waterkers
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
5 op 5Gluten vrij
Vaderdag
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 bussels witte asperges
- 70 g parmigiano
- 1 bussel waterkers
- 1 teentje knoflook
- 1,5 dl olijfolie
- 50 g pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- 4 takjes tijm
- 200 g gepelde grijze garnalen
- pesto
- peper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996050900300820000
F2013060500731700000
F2008120300394620000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min.
- Breek het uiteinde van de witte asperges af en schil ze. Leg ze in de mand van een aspergekoker en giet er koud water bij, tot net onder de toppen. Breng aan de kook en giet meteen af.
- Rasp de parmigiano. Verwijder de steeltjes van de waterkers. Mix ze met knoflook, olijfolie, geroosterde pijnboompitten, peper en zout.
- Smeer de asperges in met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en bestrooi ze met geriste takjes tijm. Schik ze op een hete grill en schroei ze aan alle kanten dicht. Serveer de asperges met gepelde grijze garnalen en besprenkel ze met wat pesto. Kruid met peper en werk af met waterkersblaadjes.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 911; energie (kCal): 220; vetten (g): 19,9; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 658,68
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Vaderdag
Lente
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1996050900300820000
F2013060500731700000
F2008120300394620000
Laad nog 4 producten