Gegrilde asperges met Pata Negra
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Lunch


Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 80 g Pata Negra
- 1 bussel witte asperges
- 3 eetlepels parmigianoschilfers
- halfgedroogde tomaatjes in olijfolie
- 1 takje platte peterselie (versiering)
- 1 eetlepel tijm, fijngehakt
- 2 e.l. olijfolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100300800000
F2022091200107080000
F2018080100021300000
F2019013100030620000
F2021022500077570000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min
- Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Houd de schillen. Die kun je invriezen en bewaren om er een soep van te maken.
- Hussel de asperges even door elkaar met de olijfolie, de fijngehakte tijm, peper en zout zodat ze overal bedekt zijn.
- Verhit een grillpan.
- Gril de asperges enkele minuten langs beide kanten in de grillpan. Ze moeten nog knapperig zijn.
- Leg ze op een bord of in een schaal en drapeer er reepjes Pata Negra over die je een beetje nonchalant (dat mag!) met je handen gescheurd hebt.
- Bestrooi met de parmigianoschilfers.
- Werk af met een takje platte peterselie en gedroogde tomaatjes.
Kooktip
Zorg dat je grillpan heet genoeg is, zodat je asperges een streepjespatroon krijgen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 165; vetten (g): 12,1; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 11; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 189,09
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Diner
Lente
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100300800000
F2022091200107080000
F2018080100021300000
F2019013100030620000
F2021022500077570000
Reeds in je keuken
S2021060800553730000