Recept zoekresultatenGegratineerde vijgen met ricotta
Delhaize logo
  • Gegratineerde vijgen met ricotta
    C

Gegratineerde vijgen met ricotta

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Dessert
Gegratineerde vijgen met ricottaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel blonde kandijsuiker
  • 4 dikke vijgen
  • 2 eigelen
  • 30 g amandelpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1 pot ricotta (250 g)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    3,30 €/kg
    €1,65
    S1994122700151720000
  • Vijgen Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    17,80 €/kg
    €4,45
    S2021010800488940000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Amandelen | Poeder
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    S2022041100617960000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Gebruik de garde om de ricotta te mengen met de eigelen, de gemalen amandelen en de suiker. Verdeel dit mengsel over 4 individuele ovenschalen.
    3. Spoel de vijgen en dep ze droog, snij ze in 6. Druk de partjes lichtjes in de room en bestrooi met de kandijsuiker.
    4. Bak in de oven gedurende 20 min. tot ze goudbruin zijn.
    5. Serveer lauw of koud.

    Kooktip

    Je kan ½ koffielepel amandelaroma aan het mengsel toevoegen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1034; energie (kCal): 247; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 28,7; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 356,92
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Overig
    Zomer,Herfst
    Dessert
    • Gegratineerde vijgen met ricotta
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cassonade
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    500 gr
    3,30 €/kg
    €1,65
    S1994122700151720000
  • Vijgen Natuur
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    250 gr
    17,80 €/kg
    €4,45
    S2021010800488940000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Amandelen | Poeder
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    S2022041100617960000