Gegratineerde vijgen met ricotta
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 eetlepel blonde kandijsuiker
- 4 dikke vijgen
- 2 eigelen
- 30 g amandelpoeder
- 50 g griessuiker
- 1 pot ricotta (250 g)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994122700151720000
S2021010800488940000
F2010083100116000000
S2022041100617960000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Gebruik de garde om de ricotta te mengen met de eigelen, de gemalen amandelen en de suiker. Verdeel dit mengsel over 4 individuele ovenschalen.
- Spoel de vijgen en dep ze droog, snij ze in 6. Druk de partjes lichtjes in de room en bestrooi met de kandijsuiker.
- Bak in de oven gedurende 20 min. tot ze goudbruin zijn.
- Serveer lauw of koud.
Kooktip
Je kan ½ koffielepel amandelaroma aan het mengsel toevoegen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1034; energie (kCal): 247; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 28,7; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 356,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Overig
Zomer,Herfst
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1994122700151720000
S2021010800488940000
F2010083100116000000
S2022041100617960000
Laad nog 2 producten