Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenGegratineerde vijgen met ricotta
Delhaize logo
  • Gegratineerde vijgen met ricotta
    C

Gegratineerde vijgen met ricotta

Gegratineerde vijgen met ricottaC
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 el blonde kandijsuiker
  • 4 dikke vijgen
  • 2 eigelen
  • 30 g amandelpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1 pot ricotta (250 g)
  • 1 el blonde kandijsuiker
  • 4 dikke vijgen
  • 2 eigelen
  • 30 g amandelpoeder
  • 50 g griessuiker
  • 1 pot ricotta (250 g)

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Gebruik de garde om de ricotta te mengen met de eigelen, de gemalen amandelen en de suiker. Verdeel dit mengsel over 4 individuele ovenschalen.
3
Spoel de vijgen en dep ze droog, snij ze in 6. Druk de partjes lichtjes in de room en bestrooi met de kandijsuiker.
4
Bak in de oven gedurende 20 min. tot ze goudbruin zijn.
5
Serveer lauw of koud.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Gebruik de garde om de ricotta te mengen met de eigelen, de gemalen amandelen en de suiker. Verdeel dit mengsel over 4 individuele ovenschalen.
3
Spoel de vijgen en dep ze droog, snij ze in 6. Druk de partjes lichtjes in de room en bestrooi met de kandijsuiker.
4
Bak in de oven gedurende 20 min. tot ze goudbruin zijn.
5
Serveer lauw of koud.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1034; energie (kCal): 247; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 28,7; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 356,92
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1034; energie (kCal): 247; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 4,4; koolhydraten (g): 31,1; suikers (g): 28,7; vezels (g): 3,5; eiwitten (g): 6,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 356,92
Vegetarisch
Overig
Zomer,Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade
Tienen-Tirlemont Cassonade
500 gr
1
59
Delhaize Vijgen | Bio
150 gr
-20% voor 3
Bio
    2
    59
    Scharreleieren | 5+1
    Columbus Scharreleieren | 5+1
    6 st
    Promo
    3
    20
    Amandelen | Poeder
    Vahiné Amandelen | Poeder
    125 gr
    5
    29
    Suiker | Vervanger
    Zusto Suiker | Vervanger
    300 gr
    4
    39
    Ricotta | Classico
    Delhaize Ricotta | Classico
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    99
    Totaal:
    €18,05

    Deze recepten kan je ook leuk vinden