Gegratineerde oesters met miso en sinaasappel
door Line Couvreur


Gemiddeld
< 30 min.
0/5
Ingrediënten voor
Ingrediënten 8 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
- 2 el shiro misopasta
- 20 g zachte boter
- 1 kl zwarte sesamzaadjes
- 12 oesters
- 3 bruine champignons
- 1 sjalot
- 1 sinaasappel
- 12 blaadjes basilicum
- 2 el shiro misopasta
- 20 g zachte boter
- 1 kl zwarte sesamzaadjes
- 12 oesters
- 3 bruine champignons
- 1 sjalot
- 1 sinaasappel
- 12 blaadjes basilicum
Begin met koken
: 15 min. + 10 min. kooktijd
- 1Zet het ovenrooster op de braadslee, open de oesters en schik ze in evenwicht op het rooster. Garneer ze met de misobereiding. Snijd de champignons in plakjes en beleg elke oester met 1 plakje. Bak 10 min. goudbruin in de oven.
- 2Verwarm de oven voor op 240°C. Meng de fijngehakte sjalot met de misopasta (op kamertemperatuur), de boter en het sap van de sinaasappel.
- 3Werk de gegratineerde oesters af met zwarte sesamzaadjes en basilicumblaadjes. Dien heet op, bij het aperitief of als klein voorgerecht.
- 1Zet het ovenrooster op de braadslee, open de oesters en schik ze in evenwicht op het rooster. Garneer ze met de misobereiding. Snijd de champignons in plakjes en beleg elke oester met 1 plakje. Bak 10 min. goudbruin in de oven.
- 2Verwarm de oven voor op 240°C. Meng de fijngehakte sjalot met de misopasta (op kamertemperatuur), de boter en het sap van de sinaasappel.
- 3Werk de gegratineerde oesters af met zwarte sesamzaadjes en basilicumblaadjes. Dien heet op, bij het aperitief of als klein voorgerecht.
Per 100g: Energie: 58 kcal - Vetten: 1,9 g - Koolhydraten: 3,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Nutritionele informatie
Per 100g: Energie: 58 kcal - Vetten: 1,9 g - Koolhydraten: 3,6 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 6,2 g
Aziatisch
Gluten vrij
Eindejaar
Winter
Hapjes
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:
- Saitaku Miso soup88 gr85
- Balade Zachte boter | Opgeklopt130 gr1+1 gratis45
- Saitaku Sesamzaad | Geroosterde95 gr85
- Delhaize Tafeloesters | Zeeuws | 12st2 × 900 gr99
- Delhaize Portobello | Belgisch1 st2de tegen -50%19
- Delhaize Sjalot | Ui | Netje500 gr05
- Delhaize Eetsinaas | 4ST1 kg29
- Santa Maria Kruiden | Basilicum10 gr2de tegen -60%35








