Gegratineerde oesters met Parmezaanse kaas
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
4 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
- 40 g geraspte Parmezaanse kaas
- 1 kg grof zout
- 24 holle oesters
- 10 cl witte droge wijn of champagne
- 50 g zachte boter
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112400384940000
F2013092300731800000
S2003071600019690000
F2005100400217200000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Verwarm de ovengrill.
- Bedek de ovenplaat met aluminiumfolie. Verkreukel deze folie zodat je er nadien de schelpen in kan vastzetten.
- Open de oesters, giet het vocht weg en leg ze op de plaat. Schep 1 koffielepel witte wijn op elke oester.
- Meng de boter met de peterselie en verdeel over de oesters. Bestrooi met kaas en laat enkele minutren onder de grill kleuren.
- Schep grof zout op de borden en schik er de gegratineerde oesters op. Dien dadelijk op.
Kooktip
- Om het voor de genodigden gemakkelijker te maken, kan je de oesters al losmaken in de schelp voor je de andere ingrediënten toevoegt.
- Variant: Koop gebruiksklare kruidenboter met look en fijne kruiden in de supermarkt.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 577; energie (kCal): 139; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 0,1; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 199,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Voorgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009112400384940000
F2013092300731800000
S2003071600019690000
F2005100400217200000
Laad nog 2 producten